Janekk1234 03.09.2017 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2017 witam Panowie. likwiduję piony z piwnicy i piec węglowy, teraz będę mieć piec gazowy w kuchni, i nowo rozprowadzone rurki po mieszkaniu. Mam dwa pytania. Jakie średnice rurek dać ? Planuję zrobić to samemu na rurach stalowych skręcanych. Czy całość da się połączyć w systemie szeregowym ? Piec Termeta kondensat, silver 25kW Jeśli nie to rozdzielacz bede musiał dać tylko tak że rozdzieli na te dwa co są na rysunku "w górę" od pieca, i reszta na drugim rozdzieleniu. Bo rozdzielanie inne, nie wchodzi w rachubę raczej. Szczegóły na zdjęciu. Bardzo dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 03.09.2017 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2017 a z kotła do istniejącej instalacji trzeciej nitki nie zrobisz?mniej rur wyjdzie jak pod kotłem da się trójnik i przynajmniej dwie nitkina grzejnikach zawory termostatyczne zeby przeplywy wyregulowacdlaczego stalowe rury?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 03.09.2017 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2017 a z kotła do istniejącej instalacji trzeciej nitki nie zrobisz? mniej rur wyjdzie jak pod kotłem da się trójnik i przynajmniej dwie nitki na grzejnikach zawory termostatyczne zeby przeplywy wyregulowac dlaczego stalowe rury?? trzecia nitka nie wchodzi w grę, na grzejnikach nie będzie zaworów termostatycznych tylko zwykłe zamykające średnicę przepływu stalowe bo są trwałe, pewne, i sam będę mógł je wykonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 03.09.2017 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2017 analizując to lepiej będzie jak dam pod piecem rozdzielacz na 2 grupy grzejników. są takie podwójne rodzielacze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts