Tomek W 20.12.2021 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 Witam , Szukam porady dot. Strychu . Mam strych nieuzytkowy na poddaszu taki fajny składzik. Ocieplone to jest 15 cm wełny pomiędzy krokwie i na to folia. Chciałbym to trochę docieplic aby nie było jakiś dużych przedmuchów wiatru i aby wiatr nie wypychał tak wełny . Zamierzam poprawić sznurowanie i teraz może to głupi pomysł ale jak będzie działać to głupie nie będzie . Chciałem oblecieć wszystko styrodurem 3 cm przykręconym do krokwi który fajnie usztywnia wszystko i na łączenie taśma alu . Pytanie czy można ten xps dać na folię paraizolacyjna. ? Trochę zabawy ale nie chcę wchodzić w koszta dodatkowej wełny stelarza itp Patrząc pod kątem obliczeń C-W przy załóżmy zastosowaniu od dołu izolacji o lambdzie 0,31 nic się nie będzie działo . Generalnie większy opór dyfuzyjny od środka masz w tym wypadku więc zasady fizyki budowli sa zachowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts