lenin26 04.09.2017 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Witam, Posiadam kociol OEP25 kw z palnikiem burner-s, palił 5 sezonów. Temat podstawowej przypadłośc,i ogólnie znany internetowi i użytkownikom koroduje slimak oraz korpus palinka. U siebie temat obserwowalem rozbierajac palink 1 raz po trzech sezonach, 2-gi raz po 4 sez. i teraz rozebralem 3-ci raz. Za kazdym razem slimaka bylo mniej ( w jednym miejscu po srodku) oraz robil sie wzer zaraz za palinikiem od strony tyłu kotła (widac go dopiero jak sie rozbierze segmenty palinka). W tamtym roku za radami z forów dorobilem osuszanie i o dziwo to działa Dzis po rozebraniu wyglda na to ze wzer na korpusie sie nie powieksza (jest jakies 6 mm w najglebszym mijescu z 10 mm scianki) grubość slimaka tez jest podobna jak rok temu. Rozebralem palnik wlasciwie z zamiarem wymiany slimaka (270zł) i pewnie to zrobie zeby nie bylo zaskoczenia zima, lecz karpus to juz wiekszy wydatek (800zł) i moze z tym dosuszaniem pociagnie jeszcze kilka sezonów. Wiem ze spawanie zeliwa to kłopotliwa sprawa i wpadłem na taki pomysł ze jak mam to rozebrane to moze wypelnil by te wzery jakims klejem wysokotemperaturowym. Ma to jakis sens ? Jaka tam jest temeratura ( 5 cm za palnikiem )a Moze cos innego polecacie ? Znalzlem takie kleje Inferno http://allegro.pl/inferno-klej-wysokotemperaturowy-do-metalu-i6587766973.html?reco_id=229f6070-9179-11e7-a37a-246e96321a40&ars_rule_id=201 cx-80 http://allegro.pl/klej-do-metalu-spawanie-na-zimno-cx-80-super-cena-i5960343841.html Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lenin26 07.09.2017 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Podbijam temat, nikt nie eksperymentowal z takimi klejami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts