kanijczyk 05.09.2017 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2017 Witam. Mam w domu taki daszek jak na załączonym zdjęciu. Mam problem, gdyż nie wiem jak zrobić odwodnienie daszku (na daszku zamocowana rynna stalowa – średnica 100). Ja widzę tylko trzy opcje: 1) Puścić za pomocą kolanka rynnę na dół tak aby bezpośrednio szła przy belce drewnianej. Na dole zastosować kolejne kolanko aby odbić poza obrys tarasu i za obrysem kolejne kolanko aby puścić rynnę w dół. Pewnie estetycznie będzie to wyglądało okropnie. 2) Puścić za pomocą kolanka rynnę na dół tak aby bezpośrednio szła przy belce drewnianej. Na dole wkuć się w taras pod kątem tak aby rynna wchodziła bezpośrednio w beton i wychodziła już z boku tarasu. Opcja bardziej estetyczna, ale kupa roboty będzie z kuciem tarasu. 3) Zamocować na rynnie łańcuchy, które będą odprowadzały wodę do gleby. Wątpię jednak by to działało poprawnie, gdyż pewnie woda płynąca po łańcuchu będzie zalewała taras. No i obrys tarasu kończy się dokładnie na wysokości rynny na daszku w związku z czym łańcuch musiał by być zamontowany pod lekkim kątem. Może macie jakieś inne, lepsze pomysły? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/232113-odwodnienie-daszku-problem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts