karolkak 06.09.2017 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Znalazłam informację o kotłach Aberon, nie ma nic na forum więc podejrzewam e to absolutna nowość. Czy ktoś kto ma w miarę ogarnietą fizykę mógłby się na ich temat wypowiedzieć ? bo dla laika opis miodzio http://www.aberon.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 06.09.2017 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Znalazłam informację o kotłach Aberon, nie ma nic na forum więc podejrzewam e to absolutna nowość. Czy ktoś kto ma w miarę ogarnietą fizykę mógłby się na ich temat wypowiedzieć ? bo dla laika opis miodzio http://www.aberon.pl/ Moze to i nowosc, ale to zwykłe kotły elektryczne z dodatkiem elektroniki sterującej. COP=1 co zresztą jest napisane w dokumentacji. Gdzie jest ten miód nie wiem, moze cena jest taka miodna ale nie wiem jaka jest faktycznie to sie nie wypowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolkak 06.09.2017 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2017 COP=1 . nie ma to jak "drugie" oczy - nie doczytałam tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob_bud_ 11.10.2017 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2017 (edytowane) Moze to i nowosc, ale to zwykłe kotły elektryczne z dodatkiem elektroniki sterującej. COP=1 co zresztą jest napisane w dokumentacji. Gdzie jest ten miód nie wiem, moze cena jest taka miodna ale nie wiem jaka jest faktycznie to sie nie wypowiem. ty tojesteś specu niezły , COP jest dla klimy i pomp ciepła , a takie kotły jak ten to świetny wynalazek bo grzeje lepiej niz pompa ciepłą która ma grzałki , chyba wiesz o tym , poczytałem na stronie, całkiem ciekawe to , sam szukam jakiś rozwiazań do ogrzewania , pompa ciepła to wydatek bez zwrotny nie ekonomiczny tak naprawde, gdyby były dotacje jak w szwescji lub norwegii albo niemczech to mozna to łyknąć ale tak to wywalony pieniadz Edytowane 12 Października 2017 przez Tomaszs131 Lokowanie produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DamianusD 02.02.2018 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 (edytowane) ["QUOTE=bob_bud_;7537010]ty tojesteś specu niezły , COP jest dla klimy i pomp ciepła , a takie kotły jak ten to świetny wynalazek bo grzeje lepiej niz pompa ciepłą która ma grzałki , chyba wiesz o tym , poczytałem na stronie, całkiem ciekawe to , sam szukam jakiś rozwiazań do ogrzewania , pompa ciepła to wydatek bez zwrotny nie ekonomiczny tak naprawde, gdyby były dotacje jak w szwescji lub norwegii albo niemczech to mozna to łyknąć ale tak to wywalony pieniadz" hehe bob_bud_ bob_bud_ jest nieaktywny ,widzę że Ty jesteś jescze lepszy spec. Nie masz pojęcia o czym piszesz.Poczytaj dokładniej,kociołki Aberon,np. 2 kw,czyli najmniejszy zużywa ok 1900 kw energi na seson grzewczy,czyli ok 7 miesięcy.tym kotłem ogrzejesz pomieszczenie do 30 mkw. 1900 kw *ok 80 gr = 1520 zł (więc jaka to jest oszczędność)?. Natomiast dobra pompa cieþla która ma ten właśnie COP (o którym mowa i myslę że we dwóch nie wiecie co to jest ). ma 1:5. czyli 1 kw prądu zamienia na 5 kw energi cieplnej. Czyli pompa ciepła do tego samego pomiesczenia zużyje 5 razy mniej prądu!!! A więc 1900:5=380.czyli zużyje 380 kw energi elektrycznej,a więc 380 kw * 80gr=304 zł. Widzisz różnice pomiedzy kotłem Aberon a pompą ciepła? kocioł na prąd zużyje 1520 zł a pompa ciepła 304 zł !!! Ps. pompa ciepła ogrzewa czynnik sprężarką a nie grzałkami!!! Chłopie co Ty bredzisz? Edytowane 2 Lutego 2018 przez DamianusD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilka_ka 12.04.2021 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2021 odświeżam - minęło trochę czasu.. czy są na forum użytkownicy tego kotła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts