marcin1230 06.09.2017 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2017 Czesc Jestem w trakcie stawiania scian nosnych na portoherm profi na klej. Wymurowane mam pierwsze trzy warstwy i zauwazylem ze ten klej slabo trzyma, mocno uderze w pustka sie przesunie, nie kazdy, ale te gorne np. Muruje wg instrukcji najpier zwilzam pustaki potem, warstwa kleju? Moze tak zostac? Murarz mowi ze jak kolejny pustak docisnie i strop to nic sie nie rozleci? Moze smarowac klejm z dwoch stron? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 07.09.2017 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Po jakim czasie uderzasz w ten pustak ze sie przesuwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin1230 07.09.2017 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Po jednym dniu. Uzywalismy za mało kleju i gorny pustak nakladany nie zawsze sie przyklejal. Dzis byl kierownik budowy i stwierdzil ze jest ok. Tylko kazal na dwie laczone powierzchnie klej nakladac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 07.09.2017 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Czym ten klej nakładacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 07.09.2017 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Palcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin1230 08.09.2017 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Walkiem. Dzis próbowałem odbic pustaka nie dalo rady. Tak to jest jak sie człowiek nie zna i bierze sie za robotę. Ale nie musicie po mnie jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 08.09.2017 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2017 (edytowane) Walkiem. Dzis próbowałem odbic pustaka nie dalo rady. Tak to jest jak sie człowiek nie zna i bierze sie za robotę. Ale nie musicie po mnie jechać Klej przez namaczanie , to jest duża szybsze i lepiej nakładać Edytowane 8 Września 2017 przez Andrzej733 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nankatsu 19.09.2017 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Do tej zaprawy są specjalne wałki z zasobnikiem, Sam przerabiałem temat, wałek kosztuje jakieś 400-500 zł, ale moim zdaniem warto. I tak można potem odsprzedać na alledrogo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrecki 25.09.2017 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2017 Klej przez namaczanie , to jest duża szybsze i lepiej nakładać To nie w tej technologii. W systemie profi nakłada się zaprawę na dłuższym odcinku (linia pustaków) i od razu nakłada kolejne pustaki. Namaczanie to może w maxach ma sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts