maziasty 15.09.2004 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 Nadchodzaca zima bedzie pierwsza moja zima w nowym domu. Zastanawiam sie w jaki sposob powinienem przygotowac moj dom do zimy, na co zwrocic uwage przez spadnieciem sniegu i co pozniej monitorowac? Czy powinienem na biezaco usuwac snieg z dachu i sople z rynien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 15.09.2004 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 Nadchodzaca zima bedzie pierwsza moja zima w nowym domu. Zastanawiam sie w jaki sposob powinienem przygotowac moj dom do zimy, na co zwrocic uwage przez spadnieciem sniegu i co pozniej monitorowac? Czy powinienem na biezaco usuwac snieg z dachu i sople z rynien? oczywiście!, do usuwania śniegu kup sobie najlepiej mały spychacz Daruj mi żarty i witaj na forum ale śniegu z dachu nikt nie usuwa ( Jeżeli masz dach z którego mógły zsuwać się śnieg lawinowo to nad miejscami gdzie przechodzą ludzie załóż płotki p.śniegowe. np takie http://www.braas-polska.com.pl/media/a5/5.jpg i tu inny link ; http://www.moj-dom.com.pl/index.php?produkt=90&grupa=10&gr_str=OCHRONA%20PRZECIWŚNIEGOWA&lang= Sople tworzą się tylko niekiedy i łatwo je można usunąć np długim kawałkiem drewnianej łaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 27.09.2004 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 Witaj Maziasty ! Pierwszą zimę mam już za sobą. Trudno tu o recepty. Wszystko zależy od okoliczności. Dla mnie najważniejsze były dojazdy do pracy. Szczęściem zmima była łaskawa i drogi były przejezdne. Dobra łopata i skuwak do odśnieżania może się przydać. O pomoc sąsiedzką też warto zadbać ! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 27.09.2004 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2004 Podstawa to przygotuj sobie odpowiednia ilość opału A tak serio, możesz kupić: odmrażacz /mi zamarzła kłódka w bramie /, łopatę do odsnieżania /przydaje się 3 razy na sezon/, jak masz kostke brukową to ewentualnie troche piachu na gołoledź/. Zima we własnym domu to fajna rzecz, siedzisz sobie przed kominkiem, wpatrujesz się w ogień i popijasz winko Mój mąż juz sie nie moze jej doczekać, w koncu nic nie bedzie musiał robic w ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 28.09.2004 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 Majka ! Czyżbyś przymuszała męża do pracy w ogrodzie ? Skąd ja to znam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 28.09.2004 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2004 Zmuszała skądże znowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buba48 29.09.2004 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2004 http://www.gify.org.pl/rysunki/postacie/cialo/14.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neuron 10.10.2004 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2004 Baba śpi, a w polu jej rośnie. Bidny chłop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 11.10.2004 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2004 Idzie zima uwaga wontek na czasie wiec doświadczenia są wskazane wiem jak zabezpieczyć stan surowy przed zima bo to przerobiłem a teraz jak sie bedzie mieszkało to sie okaże w praniu i co trzeba było zrobić jeszcze teraz jak jest wmiare ciepło a nie jak bedzie minus pare stopni. JEDNA RADA nie zakładajcie gniazdka w ujemnych temperaturach bo tak robiłem jak trzeba było podłaczyć choinke na budowie bo szły swieta nie miła sprawa jak palce sa fioletowe Pozdrawiam ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts