Eltanin 07.09.2017 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Czy wiecie jak usunąć silikon z paneli podłogowych? Przy układaniu paneli w nowym mieszkaniu używałem Click Guard, nie ma składu na opakowaniu, ale w aplikacji wygląda jak rzadki silikon. Niestety po montażu nie usunąłem od razu pozostałości, które wypłynęły ze szczelin i to był błąd Po kilku tygodniach to teraz zmieniło konsystencję na twardo-mazistą i bardzo ciężko jest usunąć. Próbowałem szczotką, ale nie da rady, pod poznakciem większe kawałki schodzą, ale zostają ślady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmsg 07.09.2017 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Przetestuj zmywacz do silikonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eltanin 07.09.2017 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2017 Czytam właśnie o nich od godziny i znalazłem kilka opinii, że mogą powodować matowienie powierzchni. Zastanawiam się nad produktem Hg, niby w opisie produktu widnieje, że można używać do tworzyw sztucznych, ale napisali tez "Przed użyciem preparatu HG PREPARAT DO USUWANIA SILIKONU na wyrobach z tworzyw sztucznych, wypróbować jego działanie na małej, niewidocznej powierzchni." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts