aklementyna 08.09.2017 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2017 W Onninen Emaliowa chcialam dokonac zakupów zwiazanych z remontem domu pierwsze zamowienia samych rur, zlaczek na kwotę przeszło 10 tys uswiadomilo mi jak tam traktują klienta indywidualnego:- pomimo obiecanego transportu na drugi dzien mialam telefon ze jednak towar nie moze byc przywieziony, a hydraulik czekał z robotą na materiały,- na fakturach znalazły sie pozycje ktorych nie zamawialam - potem wielki problem z ich oddaniem,- pomylka z zamówionym bojlerem - Onninen wszczął wielką kłótnie kto sie pomyli - laskawie sprzedali mi wlaściwy bojler, a stary przy realizacji dostawy odebrali i nawet oddali mi pieniądze (tylko dziwne ze w formie bonusu?),- jeden artykuł, ktorego nie miali na stanie został przezemnie zamowiony i oplacony z gwaracją ze do konca tygodnia zostanie mi dostarczony kurierem. Hydraulik czekał znowu z robotą na tez wymiennik - po moich interwencjach dostałam w nastepnym tygodniu informację ze go nie otrzymamy ... po kilku dniach dostałam zwrot pieniedzy od Onninen:)- po zakonczeniu pierwszego etapu prac chcialam zwrocić artykuly nie wykorzystane - wartosci ok. 10% zamowienia. Onninen nie przyjął. Od klientów indywidualnych nie przyjmują zwrotów.Opisałam tylko wazniejsze sytuację byly tez inne pomylki, typu kierowca nie wydal calego towaru, komplety nie posiadaly śrubek...Jezeli podejmiecie sie Państwo wspołpracy z tą firmą to radze wszystko dokładnie sprawdzać. Cenowo tez wypadają kiepsko, a na fakturze nie ujrzycie wlasciwej kwoty za artykuł tylko przed rabatem - naliczają jakis dziwny rabat tak zeby dał kwotę jaką moją na stronie internetowej.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/232182-onninen-nie-polecam/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts