rudi555 08.09.2017 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Witajcie, Zastanawiam się nas udoskonaleniem wentylacji w kuchni. Niestety kucie w suficie odpada ponieważ powyżej są pomieszczenia. Inną alternatywą jest otwór w ścianie zewnętrznej (grubości ok 40cm: pustak ceramiczny+styropian+cegła). Szczegóły na rysunku. Myślałem o rurze 100mm, (obudowanej płytą meblową + ocieplenie/wygłuszenie z waty mineralnej) która będzie podłączona do okapu na kuchnią gazową. Okap posiada wentylator. Wyjście umieszczone pod sufitem tarasu zewnętrznego. Co myślicie o takim pomyśle? Jest duża szansa, że będąc na tarasie będzie słychać co się dzieje w kuchni? Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 08.09.2017 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2017 Ja zrobiłem wentylator w łazience, i wpiąłem go do rury 110, rura wisi pod sufitem w kotłowni, a nastepnie wychodzi na zewnątrz, posiada osłonę a pod nią jeszcze klapkę, jest tego z 3 metry, w kotłowni rura pianką od paneli owinięta, w łazience jak włączę wentyaltor to jest echo z rury słychać, jak na zewnątrz wieje wiatr też nie raz klapkę słychać jak się tlucze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts