mwisnia 09.09.2017 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2017 Witam, Mój projektant w projekcie stworzył mi coś takiego: Mam 3 takie podciągi w salonie. Zaznaczył mi ,że ma to być podciąg ze strunobetonu, ale jak zapytałem o takie coś firmę zajmując się produkcją strunobetonów z Poznania to kategorycznie powiedzieli że się nie da bo zbyt długie maks. 4.20m mogą być. Czy projektant tu coś "popsuł" czy może ja źle szukam firmy która takie rzeczy produkuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 10.09.2017 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Pozbruk ma 5,4 m u innych raczej do 3,3m. Więc raczej będzie ciężko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 10.09.2017 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Nic nie widzę na tym rysunku. Ale jak są tam strzemiona i podane pręty to to nie jest strunobeton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 10.09.2017 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Nic nie widzę na tym rysunku. Ale jak są tam strzemiona i podane pręty to to nie jest strunobeton Zgadzam się z ta opinią. Też tam nic nie widzę, ale na strunobeton to nie wygląda. Swoją drogą strunobetony do kilkunastu metrów sie robi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 10.09.2017 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Jedynie strzemiona są nie prawidłowe... tak się strzemion konstrukcyjnych nie rysuje.. na jednym boku wiązanych. Kolejna sprawa - strzemiona nie są zgrupowane, tj nad podporami nie są zagęszczone- a w środku mogło by ich być nieco mniej.. To na pewno nie jest struno-beton. czy kablobeton I jest narysowany jako swobodnie podparty.. jak dalej biegnie wieniec.. to brakuje zbrojenia górnego.. nad podporami.. a na 99% takie cuda - tj swobodna belka nie występuje w przyrodzie domów jednorodzinnych - tylko jest utwierdzony w płycie i dalej w wieńcu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 10.09.2017 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Jaki to strop ze takie podciagi masz? Jezeli to zelbet to wrzuc rzut budynku, na 90 % nie potrzeba zadnych podciagow, za wyjatkiem oczywiscie nadprozy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts