mikrobiks 10.09.2017 00:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Witam, proszę o opinie o planie wentylacji, dom parterowy, poddasze nieużytkowe (może kiedyś..) jestem przed rozkładaniem wełny rockwool 30cm na stropie więc chcę zrobić instalacje z rur w systemie pe-flex skrzynki i rury i to przykryć wełną, a jak będzie kasa to dodam rozdzielnie i centralę. Nie mam kasy na cały system, a nie chcę za rok-dwa rozkopywać strychu i układać instalacji. W kuchni okap będzie niezależny - nie chcę zapaprać instalacji tłuszczem. Kanały nawiewu są dłuższe od wywiewnych, czy to błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalgosc 10.09.2017 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2017 Kolego ja tez robię na raty w czerwcu położyłem kanały a rekupurator podłącze jak ocieple poddasze ale przed przykręceniem plyt kg. Co do wentylacji wygląda ok ale może ktoś z bardziej doświadczonych się wypowie odnośnie wyciągu w korytarzu i zaproponuje przeniesienie go do przedsionka, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aENE 20.09.2017 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2017 witam, długość kanałów w tym przypadku niema znaczenia..ale zauważyłem błąd ilości rur prowadzonych do łazienki, powinno byc 2xfi75 a nie 3xfi75,ponieważ na taką ilość rur przypada 70 m3/h co powoduje zbyt intensywną wentylacje łazienkigdzie temp. ma być około 24 °C. I zgadzam się z Michalgosc, że warto przenieść wyciąg z korytarzu doprzedsionku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 20.09.2017 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2017 U siebie planuję wyciąg wyłącznie w łazience i przekrój 200cm2. Nie ma czegoś takiego jak zbyt intensywna wentylacja łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts