Fiołka 15.09.2004 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 Czy mając otwartą prestrzeń pomiędzy kuchnią, salonem a holem ( własciwie jedna całość), na której chce połozyc parkiet jesionowy KOLOR łączony z gresem. Zastanawiam sie czy bedzie pasowac z parkietem jesionowym, gres polerowany( taki błyszczacy), który nie ukrywam podoba mi sie. Ale zastanawiam sie czy takie zestawienie pasuje? Pomóżcie, doradźcie drodzy forumowicze jaką strukture płytki dobrać aby harmonizowała z parkietem jesionowym - polerowany, matowy, szkliwiony itp. Z gory dziekuję za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aishan 15.09.2004 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 Wszystko zależy od koloru gresu. a i parkiet będzie wyglądał różnie w zależności od użytego lakieru. Generalnie połączenie gres polerowany i parkiet jest bardzo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 15.09.2004 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 Połoczenie klepki z gresem jest super. Ja bym połączyła na zasadzie kontrastu mat klepek z błyszczącym gesem, jasy kolor klepki z ciemniejszym gresem, a moze na odwrót? Żałuje że u siebie tego nie zrobiłam, bo wmiejscach gdzie się dużo chodzi (zwłaszcza gdy są to psie łapy z pazurami), podłoga dębowa z niby mocnym lakierem troche się juz zniszczyła po pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 15.09.2004 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 sam dobor i dopasowanie to kwestia gustu - najlepszy sposób to wziac plytkę i przylozyc do deski, no i jak sie podoba to układac . ja mam polaczenie barlinka padouk z czarną wylewką epoksydową i mnie sie tam podoba... http://rsplus.com.pl//projekty/Tychy_mieszk/real/m12.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thomas 15.09.2004 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 Fiołka - mam dokładnie tak jak pytasz - gresz szkliwiony grespanii i deski jesionu kolorowego - wygląda super !!! ( na połączeniu wstawiłem pasek korka - praktyczny i też wygląda OK) Jeśli chcesz mam pewnie jakieś zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 15.09.2004 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 Widziałam cudowne zestawienia gresu pol. delikatne ecru z nieduza iloscia złamanego drewna tekowego/ ciemno brazowy o zaznaczonych słojach/. jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 15.09.2004 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 Widziałam cudowne zestawienia gresu pol. delikatne ecru z nieduza iloscia złamanego drewna tekowego/ ciemno brazowy o zaznaczonych słojach/. jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 16.09.2004 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 sam dobor i dopasowanie to kwestia gustu - najlepszy sposób to wziac plytkę i przylozyc do deski, no i jak sie podoba to układac . ja mam polaczenie barlinka padouk z czarną wylewką epoksydową i mnie sie tam podoba... http://rsplus.com.pl//projekty/Tychy_mieszk/real/m12.jpg co to ta wylewka epoksydowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 16.09.2004 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 jaśniej, kolego ,prosimy jaśniej ( zdjęcia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 16.09.2004 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 hmmm, to wylewka przemyslowa, coraz czesciej ma zastosowanie w obiektach uzytecznosci publicznej i powoli wchodzi tez do mieszkan.Jest to wylewana zywica epoksydowa, dzieki temu powierzchnia jest gladka bez zadnych podzialow, mozna to to robic w wielu kolorach, fakturach, na wierzch mozna klasc lakier. no i tylena tym zdjeciu chyba najlepiej ją widac:http://rsplus.com.pl//projekty/Tychy_mieszk/real/m01.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 16.09.2004 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 Fiołka - mam dokładnie tak jak pytasz - gresz szkliwiony grespanii i deski jesionu kolorowego - wygląda super !!! ( na połączeniu wstawiłem pasek korka - praktyczny i też wygląda OK) Jeśli chcesz mam pewnie jakieś zdjęcia. Ja bym chetnie zdjecia zobaczyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 16.09.2004 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 Taką podłogę ma Krzysztof Kolberger- biała zywica - CUDNA !!!!- Mam gazetę sprzed kilku lat i tam jest mieszkanie aktora i ta przepiękna biała podloga w ktorej odbijają sie rozne światła i przedmioty .... Mam pytanie do Roberta : gdzie i jak kupuje sie taką żywicę ,jaki pod nią jest podkład i jak się ją konserwuje ( tzn. jaka jest w użyciu codziennym) U Ciebie efekt jest superancki i jeszcze to podświetlenie sufitowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 16.09.2004 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 tak, to prawda, Kolberger takze ma wylewke w swoim apartamencie z podobnej zywicy, ale bialą. W moim wypadku robila to firma, wysle na priva kontakt. wylewka ma ze 2-3 mm i jest kladziona bezposrednio na wylewke betonowa, nie wolno jej wczesniej wyrownywac klejem, u mnie wyrownaniem i wszystkim zajela sie rzeczona firma. Sprząta sie to swietnie, wystarczy przetrzec , w moim wypadku, akurat na czarnym troszke brudow widac, jak sie przynajmniej nie odkurzy co 2,3dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 16.09.2004 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 http://www.fuga.pl pod tym adresem znajdziesz przyklady (zdjecia) polaczen plytek z drewnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 18.09.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2004 ja mam drewno w salonie i przy kominku gres polerowany wyglada całkiem porzadnie....problem jest tylko z połaczeniem tych dw och materiałów....mam mosiezna listwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Jutrzenka 19.09.2004 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2004 Na podłogi polecam jesion jasny lub w kolorze "kawa z mlekiem"pozdrawiam mj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fiołka 20.09.2004 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Bardzo dziekuje wszystkim Forumowiczom za posty. Czyli gres polerowany plus parkiet jesionowy KOLOR będzie w moim mieszkaniu. Jesteście wspaniali, wasze rady przydały sie bardzo, bo samemu to czasem trudno zdecydować sie na konkretne rozwiazanie... a tak, jak ktoś doradzi, pomoże to odrazu łatwiej. Pozdrawiam Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 21.09.2004 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 tak, to prawda, Kolberger takze ma wylewke w swoim apartamencie z podobnej zywicy, ale bialą. W moim wypadku robila to firma, wysle na priva kontakt. wylewka ma ze 2-3 mm i jest kladziona bezposrednio na wylewke betonowa, nie wolno jej wczesniej wyrownywac klejem, u mnie wyrownaniem i wszystkim zajela sie rzeczona firma. Sprząta sie to swietnie, wystarczy przetrzec , w moim wypadku, akurat na czarnym troszke brudow widac, jak sie przynajmniej nie odkurzy co 2,3dni Robert - jaki jest koszt wylewki epoksydowej (kiedyś się interesowałam tym tematem ale koszt 200zł/m2 wydawał mi się dość wysoki - tylko, że wtedy myślałam o garażu). No i interesują mnie jeszcze te szklane drzwi - cena i firma, jeśli można prosić !! Gratuluję wystroju - mnie się bardzo podoba taki klimacik ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 21.09.2004 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 A .. i jeszcze jedno, analizuję tak to Twoje zdjęcie - z czego są listwy przypodłogowe? To aluminium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 21.09.2004 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Przepraszam, że to znowu ja Ale teraz wszystko jasne ... Robercie .. jesteś architektem (ale odkrycie ). Jestem po prostu zachwycona projektami na Twojej stronie internetowej. Wszystko co lubię - prosta forma robi zawsze największe wrażenie. Bardzo chciałam mieć nowoczesny dom z płaskim dachem - niestety w mojej miejscowości tylko skosy! Natasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts