Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

gres polerowany ??czony z parkietem jesionowym??

Fiołka

Recommended Posts

Czy mając otwartą prestrzeń pomiędzy kuchnią, salonem a holem ( własciwie jedna całość), na której chce połozyc parkiet jesionowy KOLOR łączony z gresem. Zastanawiam sie czy bedzie pasowac z parkietem jesionowym, gres polerowany( taki błyszczacy), który nie ukrywam podoba mi sie. Ale zastanawiam sie czy takie zestawienie pasuje?

Pomóżcie, doradźcie drodzy forumowicze jaką strukture płytki dobrać aby harmonizowała z parkietem jesionowym - polerowany, matowy, szkliwiony itp.

Z gory dziekuję za podpowiedzi :D

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Połoczenie klepki z gresem jest super. Ja bym połączyła na zasadzie kontrastu mat klepek z błyszczącym gesem, jasy kolor klepki z ciemniejszym gresem, a moze na odwrót? Żałuje że u siebie tego nie zrobiłam, bo wmiejscach gdzie się dużo chodzi (zwłaszcza gdy są to psie łapy z pazurami), podłoga dębowa z niby mocnym lakierem troche się juz zniszczyła po pół roku.

sam dobor i dopasowanie to kwestia gustu - najlepszy sposób to wziac plytkę i przylozyc do deski, no i jak sie podoba to układac :).

ja mam polaczenie barlinka padouk z czarną wylewką epoksydową i mnie sie tam podoba...

http://rsplus.com.pl//projekty/Tychy_mieszk/real/m12.jpg

co to ta wylewka epoksydowa?

hmmm, to wylewka przemyslowa, coraz czesciej ma zastosowanie w obiektach uzytecznosci publicznej i powoli wchodzi tez do mieszkan.

Jest to wylewana zywica epoksydowa, dzieki temu powierzchnia jest gladka bez zadnych podzialow, mozna to to robic w wielu kolorach, fakturach, na wierzch mozna klasc lakier. no i tyle

na tym zdjeciu chyba najlepiej ją widac:

http://rsplus.com.pl//projekty/Tychy_mieszk/real/m01.jpg

Taką podłogę ma Krzysztof Kolberger- biała zywica - CUDNA !!!!- Mam gazetę sprzed kilku lat i tam jest mieszkanie aktora i ta przepiękna biała podloga w ktorej odbijają sie rozne światła i przedmioty ....

Mam pytanie do Roberta : gdzie i jak kupuje sie taką żywicę ,jaki pod nią jest podkład i jak się ją konserwuje ( tzn. jaka jest w użyciu codziennym)

U Ciebie efekt jest superancki i jeszcze to podświetlenie sufitowe :lol:

tak, to prawda, Kolberger takze ma wylewke w swoim apartamencie z podobnej zywicy, ale bialą.

W moim wypadku robila to firma, wysle na priva kontakt. wylewka ma ze 2-3 mm i jest kladziona bezposrednio na wylewke betonowa, nie wolno jej wczesniej wyrownywac klejem, u mnie wyrownaniem i wszystkim zajela sie rzeczona firma.

Sprząta sie to swietnie, wystarczy przetrzec :), w moim wypadku, akurat na czarnym troszke brudow widac, jak sie przynajmniej nie odkurzy co 2,3dni :)

Bardzo dziekuje wszystkim Forumowiczom za posty. Czyli gres polerowany plus parkiet jesionowy KOLOR będzie w moim mieszkaniu.

Jesteście wspaniali, wasze rady przydały sie bardzo, bo samemu to czasem trudno zdecydować sie na konkretne rozwiazanie... a tak, jak ktoś doradzi, pomoże to odrazu łatwiej.

Pozdrawiam Wszystkich :D :D

tak, to prawda, Kolberger takze ma wylewke w swoim apartamencie z podobnej zywicy, ale bialą.

W moim wypadku robila to firma, wysle na priva kontakt. wylewka ma ze 2-3 mm i jest kladziona bezposrednio na wylewke betonowa, nie wolno jej wczesniej wyrownywac klejem, u mnie wyrownaniem i wszystkim zajela sie rzeczona firma.

Sprząta sie to swietnie, wystarczy przetrzec :), w moim wypadku, akurat na czarnym troszke brudow widac, jak sie przynajmniej nie odkurzy co 2,3dni :)

Robert - jaki jest koszt wylewki epoksydowej (kiedyś się interesowałam tym tematem ale koszt 200zł/m2 wydawał mi się dość wysoki - tylko, że wtedy myślałam o garażu).

No i interesują mnie jeszcze te szklane drzwi - cena i firma, jeśli można prosić :wink: !!

Gratuluję wystroju - mnie się bardzo podoba taki klimacik 8) !

Przepraszam, że to znowu ja :D Ale teraz wszystko jasne ... Robercie .. jesteś architektem (ale odkrycie :wink: ). Jestem po prostu zachwycona projektami na Twojej stronie internetowej. Wszystko co lubię - prosta forma robi zawsze największe wrażenie. Bardzo chciałam mieć nowoczesny dom z płaskim dachem - niestety w mojej miejscowości tylko skosy!

Natasza