TeDy1989 01.09.2019 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2019 pandzik, gratuluje postępów Dom z wylewkami to już inny dom, a obłożony styropianem to dopiero. Rozumię, że za te 180 zł/m robią Ci odrazu tynk strukturalny? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TeDy1989 01.09.2019 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2019 Mam podnośnik, jeśli chcesz na dzień lub dwa mogę Ci pożyczyć że byś sobie sprawdził co lepiej. Co do oświetlenia to niestety nie pomogę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 01.09.2019 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2019 W mojej subiektywnej ocenie podnośnik jest lepszym rozwiązaniem niż podpórki. Jeśli chodzi o celulozę, to kojarzę, że fotohoby robił u siebie zasyp celulozą (niestety jakiś czas temu), może mógłby polecić swoją ekipę. U samorobów celulozą ocieplał Karster, ale to niestety nie ten rejon polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TeDy1989 02.09.2019 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2019 Myślisz, że ogarniesz w 3 dni? Ambitnie.. Będziemy zatem w kontakcie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 02.09.2019 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2019 Ja mam tylko poziomy. Nie mam skosów więc nie jest najgorzej myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oczyszczalnie123 29.09.2019 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2019 Witam . Nadal potrzebuje Pan szafy sterujące do zbs 4 c ? Mam taką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 30.09.2019 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2019 Witam . Nadal potrzebuje Pan szafy sterujące do zbs 4 c ? Mam taką. Poszła PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 03.10.2019 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2019 Nie ma ktoś pożyczyć spoinera do sufitu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 04.10.2019 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Musiałem sprawdzić co to jest ten spoiner:). Bardzo mi się podoba Twój niecodzienny pomysł na drzwi wejściowe. W kwestii rusztowania nad schodami, moge się podzielić pomysłem mojego majstra od zabudowy, jednakowoż nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robaczywy 04.10.2019 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2019 Zaraz Cię tu elektrycy zlinczują, ale trzeba sobie radzić. W starych domach w ogóle nie istnieje przewód ochronny i się żyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka Bobek 31.10.2019 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2019 Kafelkowanie - to brzmi prawie jak poezja! U mnie też w miarę ciepło w domku pomimo braku elewacji i naturalnej wentylacji przy murłacie:) Też mam 10 cm pod PF. A okna mi parują wszystkie od zewnętrznej strony, nie tylko te od północy. Ciekawe czy po wykończeniu i zamieszkaniu też tak będzie - kurczę to przecież ciągle jeszcze październik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 31.10.2019 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2019 Pracuje teraz w krótkim rękawku i jest ciepło. Słońce zaczyna się przebijać. Porównując z moim wynajmowanym mieszkaniem na poddaszu (¹⅝ⁿm na dwóch kondygnacjach pod dachem mansardowym) to po nocy -5 stopni mam około 17 stopni wewnatrz. Jest cieplej niż w trochę grzanym mieszkaniu po nocy. Jutro wezmę termometr. Zyski od słońca są niesamowite. Może ta pompa 8kw będzie przewymiarowana Zyski od słońca są spore , ale niestety krótkotrwałe ... U nas jesień/zima to pięknie dogrzewają dom i są "pożądane" . Spokojnie podnoszą temperaturę o 2-3 stopnie. W lecie jeszcze mocniej , ale wtedy raczej staramy się aby nie dogrzewały za mocno Tyle jesień/zima słońca nie jest aż tak dużo i nie jest tak długo jak w lato , więc zyski jednak nizsze , ale przy przeszkleniach na południe jak jest słonecznie to i zyski też widoczne ... U nas mamy "okienko" grzania w ciągu dnia (4 godziny). Jak jest slonecznie to wtedy ogrzewanie się nie włącza i czasami ogrzewanie startuje później niż normalnie i są zyski w portfelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka Bobek 31.10.2019 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2019 No, nawet w dziurawym domu to czuć. U mnie w salonie gdzie ogromne okno na południe i też spory fix na zachód cieplutko. Natomist po wejściu do kuchni (okno na północ i nigdy słońce nie dochodzi) o kilka stopni mniej i to pomimo, że tam dziur nie ma. Będzie się gdzie ewakuować latem gdyby w salonie nie dało się wytrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiolciaO 04.11.2019 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2019 Nie wiem jaki klej dla amatora kupic. Rozważam Sopro ff450. Czy jest może sens iść w droższe, żelowe? Witam, chciałam zapytać czy zdecydowałeś się na ten klej i czy jesteś z wyboru zadowolony, a może wybrałeś jakiś inny? W przyszłym tygodniu będziemy układać płytki w pomieszczeniu gospodarczym i sama nie wiem jaki klej kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiolciaO 05.11.2019 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Dziękuję, ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Kupiłeś, zamiast zwykłego ff450, ff450 extra?Powiedz jeszcze proszę czy przed położeniem płytek wygrzewałeś wcześniej wylewkę, bo z tego co wyczytałam nie masz jeszcze zamontowanej PC. Ja pompę mam mieć montowaną w grudniu. Posadzka wylana miesiąc temu no i nie była wygrzewana, więc trochę się obawiam układania tych płytek, ale może nie potrzebnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRR. 05.11.2019 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Dziękuję, ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Kupiłeś, zamiast zwykłego ff450, ff450 extra? Powiedz jeszcze proszę czy przed położeniem płytek wygrzewałeś wcześniej wylewkę, bo z tego co wyczytałam nie masz jeszcze zamontowanej PC. Ja pompę mam mieć montowaną w grudniu. Posadzka wylana miesiąc temu no i nie była wygrzewana, więc trochę się obawiam układania tych płytek, ale może nie potrzebnie. Ja się zdecydowałem na FF450 extra, który ma klasę S1. Jest teraz dostępny w korzystnej cenie w Bricomanie - 45 zł/22 kg.Też nie wygrzewałem wcześniej posadzki, ale u mnie schnie od kwietnia. Kupując klej zwracaj uwagę na jego elastyczność i bez względu na producenta kup taki, który jest w klasie S1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiolciaO 05.11.2019 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Ok, dziękuję. Na razie będziemy układać tylko płytki w pom. gospodarczym, żeby właśnie wstawić PC i wszystkie inne urządzenia. Zaczniemy wygrzewać i dopiero w lutym ruszymy z łazienką.Widzę, że masz ocieplony strych celulozą. My przed uruchomieniem PC też chcemy nią strych zasypać, ale do tego czasu nie zdążymy uruchomić WM, a kanały mamy poprowadzone na stropie i boję się, że po uruchomieniu, jeśli coś będzie nie tak, trzeba by się jakoś do tych kanałów dokopać, a to już nie taka prosta sprawa. Chyba, że na razie nie przykręcimy płyt OSB, jedynie rozłożymy żeby celulozy nie wywiewało. Jak masz to u siebie rozwiązane, bo zdaje się, że też WM jeszcze nie uruchomiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRR. 05.11.2019 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Ok, dziękuję. Na razie będziemy układać tylko płytki w pom. gospodarczym, żeby właśnie wstawić PC i wszystkie inne urządzenia. Zaczniemy wygrzewać i dopiero w lutym ruszymy z łazienką. Widzę, że masz ocieplony strych celulozą. My przed uruchomieniem PC też chcemy nią strych zasypać, ale do tego czasu nie zdążymy uruchomić WM, a kanały mamy poprowadzone na stropie i boję się, że po uruchomieniu, jeśli coś będzie nie tak, trzeba by się jakoś do tych kanałów dokopać, a to już nie taka prosta sprawa. Chyba, że na razie nie przykręcimy płyt OSB, jedynie rozłożymy żeby celulozy nie wywiewało. Jak masz to u siebie rozwiązane, bo zdaje się, że też WM jeszcze nie uruchomiona? Co prawda nie jestem autorem tematu ale odpowiem bo mam taką samą sytuację. Rury wentylacji mam zasypane celulozą. Sypałem bez obaw o kanały bo ryzyko ich uszkodzenia mechanicznego wydawało mi się niewielkie. Jeżeli jednak się obawiasz możesz płyty OSB zamontować po odpaleniu rekuperatora, bo celuloza wcale nie jest taka sypka jak by się mogło wydawać i jeśli nie masz dziur w dachu lub izolacji murłat to nic jej nie wywieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiolciaO 05.11.2019 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Tak właśnie zrobimy, nasypiemy celulozy, a płyty przykręcimy po uruchomieniu wentylacji. W sumie to zastanawiam się, kiedy jest najlepszy moment na uruchomienie rekuperatora, może powiesz jak było u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RRR. 05.11.2019 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2019 Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Tak właśnie zrobimy, nasypiemy celulozy, a płyty przykręcimy po uruchomieniu wentylacji. W sumie to zastanawiam się, kiedy jest najlepszy moment na uruchomienie rekuperatora, może powiesz jak było u Ciebie? Jeszcze jestem przed uruchomieniem. Planuję go uruchomić dopiero po malowaniu, wcześniej podczas prac wykończeniowych sporo się kurzy i szkoda byłoby zapychać filtry i kanały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts