Nervil18 11.09.2017 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Witam mój wykonawca wykonał mi wieniec na budynku, po rozszalowaniu okazało się ze w kilku miejscach nie ma otuliny na prętach stalowych (najwidoczniej wykonawca słabo to wszystko za wibrował ) i powstały tzw raki, moje pytanie jest następujące, czym najlepiej będzie uzupełnić te braki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_gregor 11.09.2017 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Słyszałem o specjalnych preparatach do tego. Ja u siebie miałem na prawdę niewielkie ubytki i zaszpachlowałem je zaprawą cementową (bez dodatku wapna czy innych plastyfikatorów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 11.09.2017 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2017 jakaś naprawcza jak duże raki cx 20 ....24.25, czy cement błyskawiczny , ważne aby otuliło zbrojenie . Jak wieniec będzie ocieplony to można mocna zaprawą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 11.09.2017 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Zaprawa wyrównująca .. też się nada ... lub domowa zaprawa na cemencie 42,5 R i właśnie potrzeba superplastyfikatoraaby obniżyć ilość wody zarobowej= mocniejsza zaprawa. Klej do płytek.. też niczego sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nervil18 12.09.2017 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2017 na jednym z popularnych portali aukcyjnych udało mi się kupić coś takiego: dwuskładnikową zaprawę naprawczą do betonu RENOCEM S/AC.Producentem jest firma CEMIX Sp. z o.o., która specjalizuje się w produkcji m.in. materiałów budowlanych do utwardzania i napraw posadzek betonowych.Charakterystyka:- wzmocniona włóknami, zawiera mikrokrzemionkę i ciekły polimer,- duża wytrzymałość mechaniczna ≥ 45 MPa,- dla warstw 5 – 30mm,- wyrób posiada Aprobatę Techniczną IBDiM.Zastosowanie:- do wykonywania napraw ubytków betonu,- w poziomie, w pionie oraz w pozycji sufitowej,- stosowana jako zaprawa PCC I, PCC II i PCC III.Zużycie i wydajności:- zużycie: ok. 2,2 kg/m2/1mm- wydajności z 1 worka (25 kg) przy grubości warstwy:5 mm ok. 2,3 m210 mm ok. 1,1 m220 mm ok. 0,6 m2 myślę ze będzie to idealne. co wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts