marek2122 11.09.2017 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Przymierzam się do układania styropianu pod podłogówkę i w związku z tym mam pytanie czy powinienem położyć folię pod styropian? Dom jest zbudowany na płycie fundamentowej i pod samą płytą już jest położona folia. Zastanawiam się czy "zamknięcie" płyty fundamentowej z dwóch stron folią to dobry pomysł? Na rysunku zaznaczyłem o co mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 11.09.2017 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2017 [ATTACH=CONFIG]396533[/ATTACH] Przymierzam się do układania styropianu pod podłogówkę i w związku z tym mam pytanie czy powinienem położyć folię pod styropian? Dom jest zbudowany na płycie fundamentowej i pod samą płytą już jest położona folia. Zastanawiam się czy "zamknięcie" płyty fundamentowej z dwóch stron folią to dobry pomysł? Na rysunku zaznaczyłem o co mi chodzi. Na pewno nie zaszkodzi ale i niewiele pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 11.09.2017 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2017 Zastanawiam się czy "zamknięcie" płyty fundamentowej z dwóch stron folią to dobry pomysł?a styropianem nie zamkniesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek2122 12.09.2017 04:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2017 Mogą wystąpić jakieś problemy jeżeli położę tą folię? Czy nie ma to znaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KT_ 12.10.2017 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2017 W tym przypadku została już zastosowana izolacja przeciwwilgociowa na keramzytowej podsypce, więc umieszczanie kolejnej folii nie jest w tym przypadku konieczne. Ułożenie jej w tym miejscu nie spowoduje też żadnych problemów. Ewentualnie jeśli na płycie fundamentowej występują nierówności, które mogłyby uszkodzić płyty styropianowe, taka dodatkowa warstwa może pełnić funkcję ochronną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts