ufbufkruf 28.01.2020 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2020 Moja jedyna uwaga do tego to gipsować całość, a nie tylko łączenia. Po za tym nie widzę różnicy praktycznej pomiędzy tym rozwiązaniem, a tynkami i gładzią na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bundes 30.01.2020 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2020 Moja jedyna uwaga do tego to gipsować całość, a nie tylko łączenia. ... A to przy gipsowaniu łączeń spora różnica? ja właśnie o tym myślałem. Jeszcze troszkę czasu mam więc temat cały czas żywy na razie robię ścianki działowe na parterze potem elektryka i ewentualnie ścianki na górze ale to zobaczymy na co się zdecyduje Tak czy tak dziękuje za sugestie... i odwiedziny pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bundes 18.04.2020 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2020 och ja to mam jakiegoś pecha do tej budowy . jak nie skręcona noga, to inne zdrowotne problemy, odrywają człowieka od roboty. no ale powoli dochodzę do siebie. ścianki działowe na dole zakończone i teraz przymierzam sie do instalacji. 1 woda 2 kanalizacja 3 elektryka 4 rekuperacja co do wody, własnie próbuje jakąś koncepcję wymyślić i rozważam rozprowadzenie wody na rurkach pex 16 i 20mm i dwa rozdzielacze jeden na wodę zimną 5 sekcji, co dawalo by mi 10 punktów odbioru wody zimnej. Woda ciepła rozdzielasz też 5 sekcji i górna belka zasilanie 5 punktów dolna to 5 cyrkulacji . i tu się zastanawiam... czy mogę tak zrobić ze rozdzielacz(ciepłej wody) jest na parterze a 2 punkty odbioru (z pięciu) i cyrkulacji są na piętrze jak myślicie ? czy na ciepłą wodę będę potrzebował dwa rozdzielacze 1 na dole i jeden na górze? co myślicie o tej koncepcji?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 19.04.2020 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Cyrkulacja na rozdzielaczach? Bedziesz mial duuuzo rur i tym samym duze straty. Przemyśl to jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bundes 19.04.2020 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 hymm Faktycznie. może w cyrkulacje wepnę tylko kuchnie oddalona o 15 m od rozdzielacza i łazienkę na górze ( dwa podejścia )rozdzielacz i tak bedzie umiejscowiony w łazience pod schodami. tylko czy to bedzie działać czy nie trzeba rozdzielacza na pietrze robić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 19.04.2020 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 Zrób ciepłą i zimną na rozdzielaczach, a te dalekie punkty od rozdzielaczy podłącz do cyrkulacji, wystarczy że puścisz rurę od punktu do punktu (trójniki w ścianie bo skoro rozdzielacze to chyba boisz się łączeń w podłodze) i na koniec do źródła CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bundes 19.04.2020 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2020 tak mialem robić na zgrzewanych pp ale nie dalej jak 4 miesiące temu mnie w mieszkaniu na zabudową gk po prostu mufka łącząca rurki pękła w połowie i zaczęła przeciekać. ... instalacja wody działała ponad 10 lat i było ok. po tym wydarzeniu postanowieniem że woda będzie bez łączeń w posadce . nie wiem czy dobrze rozumiem, ja pomyślałem żeby rozwiązać to tak(rysunki na szybko mam nadzieje że zrozumiale ): zimna woda 10 odbiorów rozdzielacz 2x 5 ciepła woda rozdzielacz też 2x5 ale 2 wejścia dolnej belki zaślepione. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Palikp 06.12.2021 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2021 Witam, poszukuję opinii na temat gazobetonu z prefabed-u odmiana 550. Stoję przed zakupem tego materiału i mam do wyboru jeszcze białoruski produkt. Czy prefabed można śmiało polecić ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts