etter 13.09.2017 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Witam, Pilnie potrzebuje porady jak dokonac demontazu zamontowanych oscieznic din z polskone! Niestety, gapcia, zamowilam zly kierunek otwierania i chce wymienic dzwi i oscieznice z lazienki z tymi od pokoju. Oba polskone. Niestety, te od pokoju maja wezsze oscieznice ( lazienka zakres 160-180, a pokoj 120-140), wiec pomyslalam ze podmienimy same opaski z zawiasawi. Czy tak da sie zrobic? Probowalismy wyjac opaski, ale sa tak wpasowane ze nie dajemy rad. Czy ktos ma doswiadczenie? Pozdrawiam![ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.09.2017 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Już samo założenie mi nie gra i wygląda że to nie będzie pasować. Także... z demontażem też możesz sobie nie poradzić bez strat. Poproś lepiej o radę osobę, która wstawiała te drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samar 15.09.2017 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2017 Da się zrobić, ale pracochłonne i ryzyko uszkodzenia . Trzeba zdemontować z otworu, rozkręcić i wydłubać katowniki. a jak już uda Ci się to zrobic bez strat to musisz powklejać właściwe katowniki, zwrócić szczególną uwagę aby te przy których jest zawias były wklejone szczególnie staranne, bo w fabryce są wkładane pod prasę, a Ty pewnie wspomożesz się ściskami stolarskimi. Zamawiałam kiedyś w Porcie oscieznicę z katownikami 10 cm i nie dostalismy gwarancji ze względu na to,że wklejenie zamiast maszynowo musiało być robione ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samar 15.09.2017 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2017 Jeszcze jedno, bo jakoś zapomniało mi się dopisać do poprzednego postu. Zamiast wydłubywać te kątowniki od strony zawiasowej to zamień przemontuj drzwi i domów w Pol-Skone kątownik z piórkiem 40mm pod warunkiem,że ściana w łazience to równe 16 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
etter 18.09.2017 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Dzieki za odzew. Probowalismy delikatnie wyszarpac opaski (bez podwazania) ale nic z tego. Siedza na scisk. Wiec skoro i tak bede musiala rozwalic oscieznice i zamowic nowa to namawiam mojego ojca zlota raczke do dorobienia w istniejacych oscieznicach nowych zawiasow i przelozenia tylko drzwi. Czy myslicie ze takie nowe amatorskie zawiasy utrzymaja drzwi przez 2-3 miesiace zanim dostane nowe oscieznice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 18.09.2017 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Zależy kto będzie robił te zawiasy i jak bardzo zna się na swoim zdaniu.W Pol-Skone szerokość ościeżnicy ustala część bazowa ościeżnicy, a nie kątownik więc wymiana kątownika z piórem niewiele pomoże. Samo wyjęcie kątownika może być niewykonalne - zależnie od tego na co był on montowany. Zapewne był to silikon więc temat z góry uważam za przegrany (mowa o wyjęciu bez strat).Szkoda trochę pieniędzy, ale za gapowe się płaci. Zamów nowe ościeżnice i tyle.P.S. podmieniasz skrzydło łazienkowe (np. lewe) na pokojowe (np. prawe) aby zamienić kierunek w tych dwóch pomieszczeniach. A ja zapytam o to co z tulejami, kratką albo podcięciem wentylacyjnym w drzwiach łazienkowych, które trafią do pokoju? Zamki zmienisz. Stronę języka zamka również, klamki z kluczem na klamkę z zamknięciem do WC. Tylko ta wentylacja w łazienkowych drzwiach nie daje mi spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 20.09.2017 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Ja nie widzę tu za bardzo opcji demontażu bez większych uszkodzeń. Na pewno opaska kątowa poleci, bo na 100% była wklejana. Nie pamiętam jak w Pol-Skone, ale w Erkado można było sam taki kątownik kupić i to jeszcze z większym zakresem +20mm. W Pol-Skone jest to w dopłatach +10% ale za opaską Q-System. Dopytaj u producenta czy ma taką opcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts