szlapt 13.09.2017 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2017 Są jakieś minusy wykonania odprowadzenia deszczówki z rynien do zbiornika rurą drenarską fi 100 bez otworów? Plusem jest spora różnica w cenie w porównaniu do rur pomarańczowych pcv. Dodam iż instalacja przebiegałaby do max 0,5m pod ziemią, pod kostką brukową. Jakie mogą być wady zastosowania takich właśnie rur drenarskich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiix 24.09.2017 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 No i co wymyśliłeś bo ja mam do zrobienia odprowadzenie na 130m i nie wiem czym by mnie nie zruinowało finansowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 25.09.2017 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2017 Ja bym się bał, że pod kostką takie rury by mogły nie wytrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szlapt 26.09.2017 04:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 No i co wymyśliłeś bo ja mam do zrobienia odprowadzenie na 130m i nie wiem czym by mnie nie zruinowało finansowo. Jednak zdecydowałem się na rury PCV po rozmowie z osobą która zajmuje się m.in. wykonywaniem tego typu rzeczy na większą skalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 26.09.2017 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 A dla czego nie może być rura drenarska , zapytałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geszue 30.08.2018 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2018 Eh, zasiegnal fachowej opinii i sie nie pochwali Sam bym z checia uzlyszal jakie sa wady instalacji opartej na rurach drenarskich. Kosztuja prawie 3x mniej niz kanalizacyjne pomaranczowe, tylko czy za pare lat nie bede sobie plul w brode z powodu pozornych oszczednosci. Instalacje bede chowal pod ziemia na glebokosci od 0,3 do 1m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghostoen 30.08.2018 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2018 Nie wykonuje sie ich z takich rur ponieważ nie wytrzymują obciążeń takich i mogą sie zgnieść lub pęknąć. Również dlatego ze nie maja gładkiej powierzchni i następuje czasem powolne zamulenie takiej rury a co za tym idzie brak drożności. Odradzam ze szczerego serca ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghostoen 30.08.2018 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2018 Sa rozne rury pomarańczowe mianowicie lite i pienione różnej wytrzymałości na zgniatanie oznaczenie SN i cyfra np SN4 im większa cyfra tym rura większe obciążenia znosi ale i jest droższa. Jest tez różnica miedzy spieniona a lita cenowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sickboy 31.08.2018 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 Ja dawałem na podwórze taką, na głębokości 30cm w rowie wysypanym piaskiem (warstwa przesiąkliwa w glinie - z tym, że to rura typowo drenarska z otworami). Na to przyszło 20 cm gruzu kruszonego. Jeżdżę samochodem i nie widzę zapadnięć. Rura drożna. Fakt, że to instalacja tymczasowa no ale...działa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts