porsche2006 13.09.2017 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2017 mam taki problem od 5 lat mam działkę , na ktorej okazalo sie ze przebiega przez nia przylacze energetyczne niskiego napiecia. sprawdzalem w ksiegach i nie ma tam wpisanej sluzebnosci.napisalem wniosek do zakladu energetycznego o usuniecie , ZE odpisał że nie sa wlascicelami w/w przyłącza , następnie napisałem pismo do urzędu miasta i ustalenie kto jest wykonawcą i ,,właścicielem,, . po 2 tygodniach dostałem odpowiedź ze wykonawcą była firma ,, hydrobudowa rzeszow,, i było to przylacze do jej bazy . firma już nie istnieje bo ogłosiła upadłość kilka lat temu i wypłacił miastu milionowe odszkodowanie a tereny po tej firmie przejęte zostaly na poczet skarbu państwa (budynków już nie ma jest tylko tz ;,pole,,. urząd miasta napisał że powinienem do ZE napisać wniosek o wykonaniu pomiarów czy przewod jest czynny Ale po napisaniu do ZE dopisali mi ze to nie ich przylacze i nie mają takiego obowiązku. dowiadujac się w urzędzie czy jakieś zgody były . (działkę wywlaszczylem od urzędu miasto 5 lat temu) okazało się ze nic o tym nie wiadomo a jednak na mapie jest naniesione a nikt nie wie czy jest nieczynna czy czynna i twierdza ze jest tz,,nikogo,,. proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzcel 10.10.2017 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2017 To znalazłeś złoty pociąg. Ja bym to przyłącze zaniósł do skupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts