qwertykokos 14.09.2017 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2017 Dzień dobry. Mam do was pytanie odnośnie wysokości ścian na poddaszu. Chodzi mi o dwie kwestie. Czy skosy należy robić do wysokości krokwi czy niżej oraz czy górę ściany należy zakończyć na wysokości jętek czy niżej? Na logikę między krokwie i jętki wchodzi 15cm wełny. Teraz jeśli ściany będą się kończyły na ich wysokościach to nie wejdzie mi wełna którą układamy w poprzek. Wykonawca zaczął stawiać działówki i widzę ze ich skosy są 19cm od deskowania a krokwie mają 18cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 18.09.2017 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Dzień dobry. Mam do was pytanie odnośnie wysokości ścian na poddaszu. Chodzi mi o dwie kwestie. Czy skosy należy robić do wysokości krokwi czy niżej oraz czy górę ściany należy zakończyć na wysokości jętek czy niżej? Na logikę między krokwie i jętki wchodzi 15cm wełny. Teraz jeśli ściany będą się kończyły na ich wysokościach to nie wejdzie mi wełna którą układamy w poprzek. Wykonawca zaczął stawiać działówki i widzę ze ich skosy są 19cm od deskowania a krokwie mają 18cm. Koniec skośnych ścianek na równo z krokwiami ważne żebyś tam umieścił jedną warstwę wełny, tzn 15cm. Jeśli zakonczysz ścianke niżej to wejdzie więcej wełny np druga warstwa ale mogą być problemy z przymocowaniem profili przyściennych do karton gipsu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwertykokos 19.09.2017 04:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Zaryzykowałem i kazałem zrobić 15cm od krokwi by weszła druga warstwa wełny. Problem jest u mnie taki że skosy wypadają przy samych krokwiach i jak bym zakończył na równo to by przestrzeń nad murem nie była wogóle ocielona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 19.09.2017 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Zaryzykowałem i kazałem zrobić 15cm od krokwi by weszła druga warstwa wełny. Problem jest u mnie taki że skosy wypadają przy samych krokwiach i jak bym zakończył na równo to by przestrzeń nad murem nie była wogóle ocielona. U przegrody z krokwi jest podobne jak U okna dachowego dobrej klasy A powierzchnia niewielka. Robiąc 15 cm narzucasz obniżenie sufitu o 23 cm od krokwi (czy są grzybki 35 cm?). No i drastycznie spada przestrzeń w pomieszczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwertykokos 20.09.2017 05:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Zobaczymy w przyszłości jak to wyjdzie. Zawsze można połówki bloczka dokleić do szczytu ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts