induss 14.09.2017 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2017 (edytowane) Witam,nabyłem drogą kupna dom w stanie surowym, obecnie trwają w nim prace polegające na instalacji elektryki, wody i kanalizy.Dom stał 10 lat więc co miało osiąść już osiadło co miało wyschnąć wyschło.Przymierzam się intensywnie do izolacji poddasza i chciałbym natrysnąć pianę.Obecnie dach wygląda tak że pokryty jest od zewnątrz dachówką betonową, od środka mamy deskowanie.Jestem na etapie wyboru firmy piankującej okolice Poznania, w związku z tym mam kilka pytań:1. Jaką firmę z okolic Ponania macie sprawdzoną i w cenie i w jakości.2. Chcę sam wykonać membranę na deskach, jaka jest zalecana do piankowania, jaki konkretnie typ i producent.3. Jak zamontować membranę do deskowania tak aby powstała odpowiednia szczelina dylatacyjna - myślałem o takerowaniu membrany do konstrukcji którą zrobiłbym na deskach typu kontrłata lub łata do takerowanie do desek jest raczej bezsensowne?4. a może ... dać pianę bez membrany skoro deskowanie miało 10 lat na to żeby wyschnąć? Edytowane 14 Września 2017 przez induss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 14.09.2017 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2017 A co jest powyżej desek? To ustawia odpowiedź.PozdravSM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts