Sopelq 16.09.2017 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2017 (edytowane) Witam forumowiczów, chciałbym zapytać jak mogę wzmocnić bruzdę która wykułem tuż przy ścianie aby doprowadzić wodę do prysznica i odpływ. Czy może wystarczy ją tylko zalać zaprawą/betonem? Bruzda ma szerokość ok 14 cm i głębokość 8 cm. Spad odpływu ustawiony na 2% wiec myślę, że powinno grać. Chciałbym unikać sytuacji, że pęknie mi płytka wzdłuż bruzdy zwłaszcza, że w widocznym narożniku na zdjęciu chce postawić pralkę (masa, praca itp). Wpadłem na pomysł aby nawiercić otwory w ścianie i wsunąć pręty zbrojeniowe fi 6 które by robiły za podporę i dopiero to zalać a następnie klej i kafle. Co myślicie? Jakieś inne pomysły? Bardzo dziękuje za wszystkie rady. Edytowane 16 Września 2017 przez Sopelq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts