kroyena 16.09.2004 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 Projekt na planie "L" C64 Z blaskiem. Warunki zabudowy obligują kalenicę równolegle do drogi. Ale którą kalenicę? Czy może być ta od wejścia do budynku, która jest krótsza? Czy w ogóle "L"-ka odpada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hawkmoon 16.09.2004 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 No nie może, krótsza jest krótsza. Kropka. Nie wyklucza to eLki, ale powinna być ona odwrócona stopką w stronę ogrodu. W warunkach masz zapewne wyznaczoną linię zabudowy. Trzymając się jej stopką L masz kalenicę prostopadle. Trzymając słupkiem wszystko gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 16.09.2004 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 No to sięchyba prosr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż. Mamoń 16.09.2004 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 Projekt na planie "L" C64 Z blaskiem. Warunki zabudowy obligują kalenicę równolegle do drogi. Ale którą kalenicę? Czy może być ta od wejścia do budynku, która jest krótsza? Czy w ogóle "L"-ka odpada? Wydaje mi się, że nasze dywagacje nie mają sensu. Każdy z wypowiadających się może mieć inne zdanie, a urzędnik w Starostwie - jeszcze inne. Woziłem się z podobnym tematem tracąc czas i nerwy aż w końcu poszedłem do Starostwa do urzędniczki, która zajmuje się moim terenem. Ona powiedziała, że w moim przypadku może być - i na tym się oparłem, no i udało się. Mój dom też ma dwie kalenice, ale urzędniczka stwierdziła, że jedna jest ewidentnie dłuższa i wyższa, więc jest dominująca czyli wszystko się zgadza. Oczywiście jej odpowiedź na pytanie do niczego jej nie zobowiązuje i może się zdarzyć niespodzianka typu odmowa, ale ja zaryzykowałem. Natomiast jak powiedzą Ci, że dom nie może być, to taka odpowiedź raczej przesądza sprawę. Możesz jeszcze próbować szukać czy w ogóle jest takie pojęcie jak kalenica dominująca i co ono oznacza, a potem próbować walczyć, ale efekt niepewny. Mówiąc krótko spróbuj się zorientować u źródełka ... AHA i jeszcze jedno - czy dobrze rozumiem, że masz decyzję o WZiZT? A czy ta decyzja jest ostateczna (prawomocna)? Jeżeli nie to można się odwoływać. Tak zrobiła moja sąsiadka i z dachu dwuspadowego wywalczyła wielospadowy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olinek 16.09.2004 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2004 Projekt na planie "L" C64 Z blaskiem. Warunki zabudowy obligują kalenicę równolegle do drogi. Ale którą kalenicę? Czy może być ta od wejścia do budynku, która jest krótsza? Czy w ogóle "L"-ka odpada? Tym razem tutaj a nie na wątku o C64a Jest chyba jedno wyjście - ustal z architektem projektantem(weź zgodę na zmiany które wymyśliłeś tutaj http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=28909 ), dokonaj zmiany na dwuspad i złóż wniosek o pozwolenie na budowę już z c64a dwuspadowym - jak trafisz na sensownych ludzi to i pieniążków za dużo nie wyrzucisz i kalenice równoległą osiągniesz i róże dla Pani Krojenowej na pergoli zakwitną i w piwniczce obok garażu przednie trunki studzić się będą Może źle myślę ale .... sam oceń. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 17.09.2004 05:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2004 Dzięki za słowa otuchy, może jeszcze trochę pokombinuję, chociaż mój zapał d walki nieco ochłonął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts