Jinikao 18.09.2017 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Witam, troszkę problemów sobie narobiłem, ponieważ, nie wiem jak teraz wykonać ocieplenie ściań. W projekcie, nie miałem styropianu na ścianach piwnicy, ale postanowiłem dołożyć 10 cm. Teraz odległość od ściany parteru do folii kubełkowej wynosi ok 25 cm. Więc postanowiłem dać te 25 styropianu, aby cokolik nie był schowany, tylko zlicowany z elewacją. Teraz pytanie, jak zacząć tą izolacje kłaść, dać listwę startową, czy zacząć bez, czy zrobić jakąś szparę wentylacyjną między piwnicą, a styropianem z elewacji? Proszę o porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 18.09.2017 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Jeśli chcesz licować ocieplenie ściany piwnicy z ociepleniem ściany następnej kondygnacji zastosuj na połączeniu listwę okapnikową zwaną kampinosem. Wtedy nie potrzebna listwa startowa bo ocieplenie ścian opiera się na ociepleniu fundamentów. PozdrawiamCezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jinikao 19.09.2017 01:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Jeśli chcesz licować ocieplenie ściany piwnicy z ociepleniem ściany następnej kondygnacji zastosuj na połączeniu listwę okapnikową zwaną kampinosem. Wtedy nie potrzebna listwa startowa bo ocieplenie ścian opiera się na ociepleniu fundamentów. Pozdrawiam Cezary dzieki za rade, a co z wentylacja styropianu czy est potrzebna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 19.09.2017 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 W projekcie, nie miałem styropianu na ścianach piwnicy a co to za jakiś radziecki "projekt" jakieś nie pojęte dobromirstwo "projektanta" co to będzie za oszczędność? da się herbatę zrobić bez herbaty ? nie. czy zrobić jakąś szparę wentylacyjną między piwnicą, a styropianem z elewacji? Proszę o porady nie.. Ponieważ każde wpuszczenie powietrza pod izolację = strata i pogłębienie ewentyalnego problemu.. pod grubą izolacją.. mur/ fundament odda wodę spokojnie i uporządkowanie.. a jeśli tam wejdzie zimne powietrze.. ochłodzi powierzchnię.. i zwiększy potencjalną kondensację...wreszcie wyszukam ten tema.. gdzie wiatr hulał pod izolacją.. i wody z pod stryopianu wychodził .. po zapianowaniu - brak objawów. Zrobił bym tak.. jako jedną izolację.. z wysunięciem izolacji ścian.. aby był cokolik i tyle w temacie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jinikao 19.09.2017 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 a co to za jakiś radziecki "projekt" jakieś nie pojęte dobromirstwo "projektanta" co to będzie za oszczędność? da się herbatę zrobić bez herbaty ? nie. nie.. Ponieważ każde wpuszczenie powietrza pod izolację = strata i pogłębienie ewentyalnego problemu.. pod grubą izolacją.. mur/ fundament odda wodę spokojnie i uporządkowanie.. a jeśli tam wejdzie zimne powietrze.. ochłodzi powierzchnię.. i zwiększy potencjalną kondensację...wreszcie wyszukam ten tema.. gdzie wiatr hulał pod izolacją.. i wody z pod stryopianu wychodził .. po zapianowaniu - brak objawów. Zrobił bym tak.. jako jedną izolację.. z wysunięciem izolacji ścian.. aby był cokolik i tyle w temacie.. Jeśli by miał być cokolik wysuniety, to musiałbym dać 30 cm styro, Więc zostane przy 25 i zlicuje to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 19.09.2017 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Jeśli by miał być cokolik wysuniety, to musiałbym dać 30 cm styro, Więc zostane przy 25 i zlicuje to takie licowanie fundamentu bez cokołu nie będzie ładnie wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jinikao 20.09.2017 01:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2017 takie licowanie fundamentu bez cokołu nie będzie ładnie wyglądało Tylko zauważ, że cały fundament będzie w ziemi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts