wabik222 18.09.2017 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Mam dylemat czy warto stosować elektroniczne głowice termostatyczne na grzejniki jak w domu zainstalowany jest sterownik pokojowy do pieca CO? Wiadomo sterownik dobiera moc grzania do temp. pomieszczenia w którym jest zamontowany. Czy jest sens montować takie głowice do pokojów w których nie ma sterownika pokojowego? Nie wiem czy dobrze rozumuje: jak sterownik pokojowy osiągnie zadaną temp. w danym pomieszczeniu to przecież przymyka zawór 4D i nie puszcza ciepła na grzejniki wiec głowica termostatyczna zamontowana w innym pomieszczeniu niż sterownik nie spowoduje, że to pomieszczenie się nagrzeje. Mam rację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 19.09.2017 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Masz rację , chyba że podniesiesz na nim temperaturę do nieosiągalnej i zamontujesz termostaty elektroniczne lub wifi i wtedy regulujesz każde pomieszczenie jak chcesz - hulaj dusza piekła nie ma . Ja np z grubsza pisząc salon grzeję w godzinach 7-19 Łazienkę 17 -22 Pokoje dzieci 6:30 do 7:30 i 14 do 17 W weekend inna konfiguracja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 19.09.2017 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 W tych wifi np gdy dziecko jest chore w domu w tygodniu ,a chce iść się bawić do swojego pokoju to podnoszę przez smartfona tak by grzało z fotela w salonie czy z pracy . Jest w nich opcja booster , czyli otwierania na full by szybciej dogrzać pomieszczenie . Mają też opcję urlop , odkamienianie , antyzamarzanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wabik222 20.09.2017 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Dzięki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Midmere 21.09.2017 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2017 A ja mam jeszcze pytanie a propos tych głowic termostatycznych, one są zasilane najczęściej bateriami AA - co się stanie jak bateria jes rozładuje? Jaką temperatura wtedy jest ustawiona przez głowicę - min czy max czy może jakaś inna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 21.09.2017 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2017 Głowica jest otwarta na tyle % na ile była w danej chwili zanim umarły baterie . Ja używam akumulatorków około 2500mah i starczają na rok+ , teraz przed sezonem tyle co naładowałem wszystkie profilaktycznie by nie było takiej sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Midmere 25.09.2017 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2017 Dobrze wiedzieć. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts