kambel90 18.09.2017 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Witam ! Mam dom drewniany i do tego domu jest dostawione tzw. "boisko" była tam chyba kiedyś stajnia jest to w jednym ciągu przykryte dachem lecz nie ma tam sufitu i z dołu widać dach a chciałbym to wyremontować i za jednym razem zrobić tam sufit oraz od razu podłogę pod pomieszczenia na poddaszu (pokój, pomieszczenie przejściowe) dodam, że wymiary tego pomieszczenia to 7m na 3,20m i moje pytanie brzmi w jaki sposób wykonać tam stelaż pod podłogę z płyt OSB ?? Czy mogę legary zeprzeć na belkach na szerokości na tych 3,20 m ? jeśli tak to jakie wymiary te legary powinny mieć żeby się nic nie działo i co ile powinienem je rozstawić ? Jeszcze dodam że raczej przez środek na całej długości 7 metrów nie mogę puścić dodatkowej belki ponieważ planuję gdzieś mniej więcej na środku wstawić schody i zrobić wyjście w tym pomieszczeniu na poddasze. Z góry dziękuje za wszelką pomoc !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariober 18.09.2017 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Proponował bym zrobić stelaż z belek dwuteowych 300mm ( w Polsce dostępne tylko firmy Steico) co 60 cm - jeżeli chcesz drewno to 220x45 też co 60cm ale powinien to policzyć konstruktor ! jako płyty najlepsza jest płyta MFP ( podobna cenowo do OSB3) pióro - wpust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts