skatering 18.09.2017 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2017 Witam serdecznie! To mój pierwszy post na forum. Najmuję nieruchomość i w pewnym miejscu jest daszek jak na zdjęciach. Czy to jest cichy zabojca - azbest? Neśli tak to czy mogę to usunąć bez pytania właściciela? A może właściciel musiał mnie o tym poinformować? Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 19.09.2017 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Nie widziałem płyty azbestowych łukowych co nie znaczy ze takich nie ma. Jeżeli to nawet jest azbest to jak go nie ruszasz to on nie pyli. Jeżeli nie jesteś właścicielem to dlaczego uważasz że możesz demontować zadaszenie bez informowania właściciela o tym ? - azbestowe pokrycie nie daje takich praw najemcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 19.09.2017 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Wygląda na eternit, czyli zawiera azbest.Jak się nie sypie to nie jest niebezpieczne. Jesli mimo wszystko chcesz to demontować, musisz uzgodnić z właścicielem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skatering 19.09.2017 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Czy eternit bywał giętki tak jak hmmm, papa? Na krawędziach można nim normalnie wyginać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 19.09.2017 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Czy eternit bywał giętki tak jak hmmm, papa? Na krawędziach można nim normalnie wyginać... Właśnie raczej nie, płyty eternitowe to włókna sklejone , to sie kruszynło, łamało ale nigdy nie widziałem elastycznego tego materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 20.09.2017 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Skatering Napisz jaki rozmiar mają płyty Jeśli około metra na dwa w przybliżeniu , to może to być ondulina. Płyty eternitowe są w kwadratach około 110x110cm i są sztywne . Zdjęcie z bliska fakturą materiału przypomina i jedno i drugie. Bez zgody właściciela nic nie rób , będziesz miał kłopoty. W gminach powinny być programy związane z usuwaniem azbestu za darmo - jeśli to azbest . (Kwestia poniesienia kosztu odbudowy daszku na normalnych materiałach leży po stronie właściciela) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 20.09.2017 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Jeśli falbany z pierwszego zdjęcia to kawałek płyt, to obstawiam onduline . Ondulina ma jakieś 3mm grubości i 6-7 kg wagi , a eternit 5-6 i waży ponad 20kg na płytę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts