kaszpir007 19.09.2017 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Witam ! Posiadam okna na profilu Veka Softline 82md , pakiet3 szybowy. Chciałbym zamontować w oknach żaluzje aluminiowe w kolorze antracyt i zamontować je pomiędzy listwy przyszybowe. Wyczytałem że taki montaż przy pakiecie 3 szybowych nie jest polecany i może powodować pękanie szyb. Dodatkowo podobno zwykłe żaluzje nie pasują jak jest pakiet 3 szybowy ? Czy są jakieś przeciwskazania do takiego montażu żaluzji w oknach ? Okna mają duże przeszklenia i są skierowanie na południe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.09.2017 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Troszkę jaśniej napisz.. mówisz o żaluzjach wewnętrznych? Bo te się montowało we wnęce między listwami. Teraz ta przestrzeń jest tak wąska, że chyba nie bardzo się tam da włożyć żaluzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 19.09.2017 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 Dokładnie ... Chodzi o tą przestrzeń , ale faktycznie jest ona wąska ... Tak mi się najbardziej podoba i tak pamiętam się kiedyś montowało Czyli raczej montaż "w świetle szyby" odpada. A czy montaż do samej listwy przyszybowej przy oknie 3 szybowym jest bezpieczny ?Są jakieś możliwe problemy i może wpłynąć w jakiś sposób na bezpieczeństwo szyb i okien ? Gdzieś czytałem że ktoś montował jakieś rolety przy oknach 3 szybowych i pękały szyby (z przegrzania ??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts