kurtz 20.09.2017 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2017 Jeśli zamówię okna o niskim U szyb=0,6 to problem wykraplania się wilgoci na zewnętrznej stronie będzie bardzo dokuczliwy? Jest to normalne zjawisko, tylko nie wiem czy występuje dość często w chłodniejsze dni czy tylko sporadycznie? Bo nie chce mieć super okien ciągle zaparowanych do południa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koval89 22.10.2017 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2017 Ciężko odpowiedzieć na to pytanie, bo to jak bardzo zaparowane będą okna zależy od temperatury i wilgotności powietrza na zewnątrz. Pewne jest to, że parowanie jest naturalne i występuje również przy szybie 0,7 czy nawet 1,0 i dobrze świadczy o termoizolacyjności szyb. W pewnym stopniu efekt parowania łagodzi odpowiednia budowa pakietu szybowego – ciepła ramka i jej głębokie osadzenie w profilu, takie rozwiązanie widziałem np. w oknach Awilux czy Schuco. Nie dochodzi wtedy do aż tak gwałtownego wychładzania tej strefy, jak ma to miejsce w przypadku ramki stalowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 22.10.2017 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2017 . W pewnym stopniu efekt parowania łagodzi odpowiednia budowa pakietu szybowego – ciepła ramka i jej głębokie osadzenie w profilu, takie rozwiązanie widziałem np. w oknach Awilux czy Schuco. Nie dochodzi wtedy do aż tak gwałtownego wychładzania tej strefy, jak ma to miejsce w przypadku ramki stalowej. To akurat chybiony argument. Reklama i sprzedawca przegrywa z fizyką. Kondensat po stronie zewnętrznej gromadził się będzie w miejscach "najchłodniejszych", czyli najpierw na środku szyby:-). Co do zasady jest to zjawisko występujące sporadycznie tylko jesienią i wiosną i tylko pod warunkiem, że nastąpi zbieg wielu niekorzystnych zjawisk jednocześnie. Bywa i tak, że na dwóch sąsiadujących oknach, na jednym z nich zjawisko wystąpi, a na drugim nie. Wystarczy odpowiedni kierunek wiatru, albo pozycja słońca na horyzoncie albo sąsiedztwo przeszkód architektonicznych lub drzew i... załatwione:-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.10.2017 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2017 Nie ulega wątpliwości, że dwa posty wyżej chodziło głównie o reklamę.. Zastanawiam się- wykasować, czy zostawić by świadczyła o autorze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 24.10.2017 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Nie ulega wątpliwości, że dwa posty wyżej chodziło głównie o reklamę.. Zastanawiam się- wykasować, czy zostawić by świadczyła o autorze.. ja bym zostawił, nie dlatego, że akurat reklamuje przez przypadek (albo i z premedytacją )moje produkty, ale by ukazać zleceniodawcom takich wypowiedzi jak łatwo wychwycić reklamę i jak żenujący jest jej poziom działający na szkodę reklamodawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 24.10.2017 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Rzuciłem okiem na jego posty: faktycznie spamer. Myślałem kiedyś że to sprzedawca, potem pracownik jednej z fabryk okiennych, ale to jednak "praca" na zlecenie producenta profili. Nie najgorzej sobie radzi, ale i tak jest niewiarygodny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Okse 24.10.2017 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 ...ale to jednak "praca" na zlecenie producenta profili..... Może czas się przebranżowić ? Koval89 Ile płacą za taką fuchę? Zdradź tajemnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts