agb 01.03.2019 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 Ok, bo ty mówisz o fundaminie, a ja o "uniwersalnym" Passive Pro EPS80. Ten co prawda nie był badany, ale inny fasadowy miał wyższą niż deklarowana wytrzymałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 02.03.2019 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2019 Austrotherm 80 grafit, 11 cm w garażu plus siatka i OP w posadzce. wszystko jest ok. - auto jakieś 1400 kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jabolek 21.04.2019 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2019 (edytowane) Wybór styropianu padł na StyropianPlus ze względu na to że jedna z nielicznych firm polskich która przeszła przez badania w GUNB. Na posadzkę wybrałem EPS 100 0,38 , a na ścianę i sufit w garażu grafit 0,32. Wykonałem wzmocnienie wraz ze otworem pod przyszłe schody strychowe. Schody jakie zamontujemy to OPTISTEP OLE THERMO firmy KRONmat. Wraz z pomocą kolegi Grzesia zamontowałem wzmocnienia z przeciętych krokwi, łącząc jętki z płatwiami. Taki zabieg wzmocnił strych i zmniejszył uginanie się jętek. W międzyczasie żona wraz ze szwagierką i moją drobną pomocą ułożyły podłogę na strychu z desek calówek. Deski są ułożone w odstępach około 8mm w celu zapewnienia odpowiedniego oporu dyfuzyjnego. Wiele osób wybiera OSB na podłogę strychu. Warto jednak pamiętać że jeśli mamy strych nieogrzewany to pomiędzy wełną a OSB będzie zbierać się wilgoć i wełna straci swoje właściwości a po jakimś czasie pojawi się grzyb. Edytowane 21 Kwietnia 2019 przez Jabolek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
R90 03.05.2019 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 Nie zastanawiałeś się nad lanymi skosami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 04.05.2019 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2019 Gratulacje postępów.Sorry, że z innej beczki, ale jak się sprawuje evolution fury? Tniesz nią tylko drewno, czy próbowałeś już może ze stalą lub aluminium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jabolek 05.05.2019 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2019 Nie zastanawiałeś się nad lanymi skosami? Nie zastanawiałem się. Projekt i tak ma w sobie tyle stali i betonu że jak bym dodał jeszcze skosy to bym mógł z tego schron zrobić Gratulacje postępów. Sorry, że z innej beczki, ale jak się sprawuje evolution fury? Tniesz nią tylko drewno, czy próbowałeś już może ze stalą lub aluminium? Cześć, używam do drewna w większości. Zdarzyło się ciąć tylko deski z gwoździami itp. Co do samej ukośnicy to dobry sprzęt, ale kłopot z dostępnością tarcz ;/ Testowałem tarcze do drewna klasyczną, ale ze względu na mniejszą ilość obrotów potrafi się zatrzymać (sić!) bądź wyrwać materiał.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts