Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kolor ?cian do jasnoszarej terakoty

dorolek

Recommended Posts

Witam wszystkich!

Debiutuję na tym forum, ale podczytuję od dawna. Macie mnóstwo świetnych pomyslów - pomożecie?

Problem jak w temacie. Pomimo usilnych starań nie jestem w stanie wybrać sensownego koloru do przedpokoju i salonu z aneksem kuchennym (chcę żeby to byl ten sam kolor). W salonie mam jaśniutkie panele, a w przedpokoju i aneksie jasnoszarą terakotę. Drzwi w hallu i okna ciemne w salonie (sapelli).

jestem w kropce.

Pozdr.

u nas jest podobny zestaw jak u ciebie: jasny parkiet w salonie, jasnoszara terakota (duże kafle) w hallu. okna i parapety ciemne (afrormozja), drzwi jasne (olcha)

do tego wszystkiego ściany w przedpokoju są malowane metodą przecierki na kremowo-piaskowy kolor, a salonie są ściany jaśniutkie z lekkim odcieniem kremu (jasne ecru - duluxa)

z efektu jestem zadowolona, zwłaszcza z przedpokoju, gdzie szare kafelki bardzo ochłodziły wnętrze a ściany i drewniane drzwi je teraz "ocieplają"

pzdr!

u nas jest podobny zestaw jak u ciebie: jasny parkiet w salonie, jasnoszara terakota (duże kafle) w hallu. okna i parapety ciemne (afrormozja), drzwi jasne (olcha)

do tego wszystkiego ściany w przedpokoju są malowane metodą przecierki na kremowo-piaskowy kolor, a salonie są ściany jaśniutkie z lekkim odcieniem kremu (jasne ecru - duluxa)

z efektu jestem zadowolona, zwłaszcza z przedpokoju, gdzie szare kafelki bardzo ochłodziły wnętrze a ściany i drewniane drzwi je teraz "ocieplają"

pzdr!

Szary kolor pięknie gra ze wszystkimi odcieniami pomarańczu. Od intensywnych, po bardzo stonowane. Mam u siebie w przedpokoju w obecnym mieszkaniu szare meble komoda, wieszak, szare drzwi wejściowe i szarą podłogę. Przy jasno pomarańczowych ścianach i oswietleniu halogenowym wygląda bardzo ładnie.Mam też szary postforming w meblach kuchennych, pomarańczowe dodatki i trochę naturalnej zieleni kwiatów - super.

oliwka w salonie spotkala się ze sprzeciwem narzeczonego :( (ale wywalczylam w innym pokoju! - za bardzo mi wpadla w oko żeby rezygnować :D ). zecydowalam się w końcu na ecru wpadające w żólty/cytrynowy. dzięki Waszym podpowiedziom zawężylam wybór do naprawdę sensownych kolorów i.... czekam na rezultat na ścianie!

dzięki raz jeszcze.