KitKatMAX 22.09.2017 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2017 WitamCzy są jakieś sposoby aby obciążyć dewelopera za niedotrzymanie harmonogramu prac ? Do końca lipca miał zakończyc wszelkie prace budowlane, a do końca października uzyskać pozwolenie na użytkowanie.Teraz okazuje się że chcą mi wcisnąć nowy harmonogram z zakończeniem prac budowlanych z końcem grudnia i odbiorami do końca marca. Nie było by problemu gdyby nie fakt że buduje w części z kredytu i musze płacic same odestki bez spłaty kapitału przez dłuższy czas niż zakładała to pierwotna umowa. Dodatkowo skróci mi sie czas kredytu, wzrosną raty. Dochcodzi mi jeszcze koszt dodatkowego wynajmu mieszkania.Ja nie chce podpisac żadego aneksu bo wiem że z tym nowym terminem tez się nie wyrobia a podpisując go zgodze sie na nowe warunki i nie będe mógł wyegzekwowac straconych pieniędzy.Deweloper nie zabezpieczył w nalezyty sposób prowadzonej budowy - zaczeły się opady deszczu, na tarasie jest brak hydroizolacji w związku z czym wszystkie tynki i podłogę w salonie pod tarasem mam mokre jak po polaniu wodą i rozwija sie juz grzyb. Co robić ?? Deweloper to KD Development z Ożarowa który na potrzeby tej inwestycji powołał spółkę Modern Development - może ktoś już miał do czynienia z tymi ściemniaczami ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 22.09.2017 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2017 Idź z tym do prawnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 23.09.2017 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2017 W umowie deweloperskiej masz z pewnością opisane koszty jakie ponosi deweloper w przypadku niewywiązania się z poszczególnych zapisów umowy w tym tych dotyczących terminów oddania budynku do użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts