Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Poradzcie prosz?

NUMM

Recommended Posts

Sciany w kuchni i łazience prawdopodobnie były malowane jakąś emulsją i to dosyć dawno przypuszczam że 10 lat temu a może więcej.Czy trzeba je skrobać czy wystarczy umyć. :roll: Pytam czy skrobać bo te emulsje kiedys chyba były inne i obawiam się że jeśli położę teraz farbę to będzie się wałkować lub odchodzić.Jaką farbę użyć do malowania(chętnie jednokrotnego) żeby pracy nie było za wiele i koszty nie były wysokie.Czy po skrobaniu muszę gruntować .Jaśli skrobać ,czy macie jakiś patent by sobie to ułatwic :( .Dużo tych metrów bo choć pomieszczenia małe powierzchnią ale wysokie na 3m.Czy ściany myje sie tak po prostu ścierką.Może moje pytania wydadzą sie dziwne ale remont robię pierwszy raz.Po wszystkim to ja będę udzielać rad.Dzięki wszystkim za dotychczasowe porady. Pozdrowionka :D

Witam

Porostu trzeba wykonac proby . Kiedzs bylem przed tym samym problemem. Umylem . pomalowalem i potrzech godzimach zaczely sie pokazywac bable i odlazic . Dalej to juz bedziesz wiedział co robic ?

Ja to pomalowałem jak pamietam duluxsem do jednokrotnego krycia.Wtych miejscach gdzie odeszlo to do zywego tynku jak mozna tak nazwac , potem zaguntawac i na drugi dzien malowac jeszcze raz i bylo ok.

Pozdr. Włodek :lol:

Jeżeli nie chcesz wyrównywać scian rozpuść w wiadrze z gorąca wodą np pastę do prania "automat" lub szare mydlo. Do ręki gąbka i myj scianę i sufit.

Malowanie jednak musi byc dwukrotne, zadna reklamowana super farba akrylowa nie pokryje wszystkiego za pierwszym razem.