PiotrCK 27.09.2017 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 (edytowane) @ Mr Adzięki za podpowiedzi:)w tych łazienkach muszę dokonać zmian:) Edytowane 27 Września 2017 przez PiotrCK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania_ania 27.09.2017 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 A może coś takiego? to jest akurat Z76D, z płaskim dachem, ale chodzi mi o same rzuty. Co prawda łazienka mała jest na prawdę mała, ale ten dom ma 97m2 więc architekt może coś pokombinować ze zmianami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania_ania 27.09.2017 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 albo tak z kotłowni może być wyjście na zewnątrz, strefa nocna oddzielona od dziennej, tylko duża łazienka bez okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pan Kejk 28.09.2017 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Rekuperator na strychu oznacza, że dach i strop muszą mieć bardzo dobrą izolację. Trzeba to zaplanować na etapie projektu. Nie da się inaczej. W lecie będzie ukrop na strychu i z wentylacji będzie leciało 30*C a w zimie na strychu będzie 5*C a rekuperator nawet z najwyższą sprawnością odzysku nie da rady. I "izolowane domki na rekuperator" nic nie dadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrCK 28.09.2017 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 (edytowane) Z pompą ciepła i rekuperacją muszę poczekać na koncepcję wykonawcy. Pewnie powie dokładnie to co Wy:) A możecie mi podpowiedzieć na jakim etapie i u kogo mogę wykonać OZC? Edytowane 28 Września 2017 przez PiotrCK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the_anonim 28.09.2017 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Witam się, Miedziana góra, fajnie że w końcu ktoś z "okolic". Będę zaglądał do dziennika a może i na budowę OZC zrób jak najwcześniej ale jak już będziesz miał w 90% "poukładany" dom, bo tam potrzeba dużo szczegółów. A polecam forumowego kolegę Asolt-a. Nie drogo i dobrze (w mojej opinii) Pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrCK 28.09.2017 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 . Będę zaglądał do dziennika a może i na budowę Witam, Oczywiście dam znać jak coś zacznie się dziać - ja też bym chętnie zajrzał do Ciebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 30.09.2017 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2017 Ten pierwszy projekt co podała mania_ania Z76D to moim zdaniem lepszy i można dom lekko poszerzyć i dach dwuspadowy dać bo jest tańszy w wykonaniu ( nie ma tyle odpadów przy układaniu blachy, no chyba, że dachówka) i to pomieszczenie przy kuchni pomniejszyć (spiżarka i dodać za nią pomieszczenie gospodarcze z prysznicem i pralnią tzw. i wyjście na zewnątrz jak tak Ci bardzo potrzebne w tym miejscu. Co do reku na strychu to wcale nie zgadzam się z mania-ania, poniewaz my mamy opianowany strych na 23cm i w lato jak blacha w ręce parzy to w srodku na strychu jest max 25 stopni, a w zime ciepło, poza tym rury od reku i tak są u nas ocieplone wełna z folią na nich , takie kupiliśmy od razu i nic się nie dzieje, wszystko jest ok. A filtry mamy osobno w skrzynkach i raz na 3 miesiące wchodzi się na strych i wymienia. Ale w tym projekcie Z76D mozna reku dać w tym pom. gosp. bo daleko od pokoi do spania. Jak kto woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the_anonim 03.10.2017 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2017 Na skrzynce masz nr do mnie. Jak będziesz w okolicach Pińczowa to zapraszam do Koperni. Tylko daj wcześniej znać na telefon. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Resqres 05.10.2017 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2017 albo tak z kotłowni może być wyjście na zewnątrz, strefa nocna oddzielona od dziennej, tylko duża łazienka bez okna. [ATTACH=CONFIG]397628[/ATTACH] Ja polecam taki układ gdyż mam prawie tak samo u siebie Buduję jeszcze ,ale już widzę że taki układ jest bardzo wygodny. Chodzi mi szczególnie o wyraźne rozdzielenie strefy nocnej od dziennej i położenie pomieszczenia gospodarczego od strony wejścia do domu koniecznie z możliwością wejścia od strony wiatrołapu i z dodatkowym wyjściem bezpośrednio na zewnątrz. Minusem jest główna łazienka bez okna ale u innych znajomych mimo że mają okna to i tak 90% czasu są zasłonięte przez rolety/żaluzje i trzeba świecić światło więc jestem w stanie przeżyć bez tego okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts