pawel_gd 22.09.2017 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2017 Dzień dobry, Kafelkarz położył krzywo gres w kuchni i przedpokoju - cała płaszczyzna płytek była obrócona lekko względem ścian przez co nie wyglądało to zbyt estetycznie. Padła decyzja, że zostaną skute i położone na nowo. Minęły 3 dni od ich położenia więc pozostało skuwanie płytek młotem udarowym. Kafelkarzowi udało się odkuć większość gresu bez jego uszkodzenia i chce go wykorzystać ponownie. Moje pytanie czy taki gres nie będzie później bardziej podatny na uszkodzenia? Bardziej kruchy i delikatny? Klej został również skuty z posadzki a do wyrównania wgłębień po młocie kafelkarz użył kleju do płytek - czy do takiego rozwiązania powinienem mieć jakieś zastrzeżenia? Zwróciłem też uwagę jak wyglądał miejscami klej po odkuciu płytek (na zdjęciu poniżej) i również martwi mnie jakość wykonania, czy słusznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 23.09.2017 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2017 Klej pod płytkami powinien być "na gładko". To co Ci zrobił prędzej czy później by się i tak odbiło. Chyba bym go pogonił. No chyba że chcesz mu na ręce patrzeć jak będzie kładł je na nowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_gd 23.09.2017 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2017 Właśnie to mnie martwiło. A czy gres potraktowany wstrząsami z młota udarowego będzie zdatny do czegokolwiek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 23.09.2017 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2017 Jeśli się nie postrzępi/popęka to nie powinno być problemu. Jedynie kwestia grubości całej warstwy, tu może być kłopot jeśli część płytek będzie nowa. Kleju że grubo dawać nie można bo mocno ściąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_gd 23.09.2017 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2017 Dziękuję za odpowiedzi. Większość niepostrzępionych i nie popękanych. Klej został skuty z posadzki. Mówisz o warstwie kleju na skutych płytkach? Z nich też został wyczyszczony. Chociaż chyba zbyt łatwo z nich zszedł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba900115 04.10.2017 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2017 Już po pierwszym zdjęciu jak zobaczyłem płytkę od spodu bym pogonił tego fachowca:/... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 04.10.2017 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2017 U mnie fachowiec przez pomyłkę położył płytki w innym ułożeniu niż ustaliliśmy. Musiał zrywać i powiem Wam, że tylko parę sztuk nie nadawało się do ponownego położenia. Da się tylko trzeba chcieć. Klej z posadzki skuwał włomowiertarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts