Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prośba o pomoc w ocenie strat po "fachowcu"

pawel_gd

Recommended Posts

Dzień dobry,

Kafelkarz położył krzywo gres w kuchni i przedpokoju - cała płaszczyzna płytek była obrócona lekko względem ścian przez co nie wyglądało to zbyt estetycznie. Padła decyzja, że zostaną skute i położone na nowo. Minęły 3 dni od ich położenia więc pozostało skuwanie płytek młotem udarowym. Kafelkarzowi udało się odkuć większość gresu bez jego uszkodzenia i chce go wykorzystać ponownie. Moje pytanie czy taki gres nie będzie później bardziej podatny na uszkodzenia? Bardziej kruchy i delikatny?

20170922_172735.jpg

Klej został również skuty z posadzki a do wyrównania wgłębień po młocie kafelkarz użył kleju do płytek - czy do takiego rozwiązania powinienem mieć jakieś zastrzeżenia?

20170922_173713.jpg

Zwróciłem też uwagę jak wyglądał miejscami klej po odkuciu płytek (na zdjęciu poniżej) i również martwi mnie jakość wykonania, czy słusznie?

IMG-20170922-WA0002 (1).jpg20170922_171628 (1).jpg

20170922_171628 (1).jpg

• 2 weeks później...
U mnie fachowiec przez pomyłkę położył płytki w innym ułożeniu niż ustaliliśmy. Musiał zrywać i powiem Wam, że tylko parę sztuk nie nadawało się do ponownego położenia. Da się tylko trzeba chcieć. Klej z posadzki skuwał włomowiertarką.