jsobierajski 23.09.2017 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2017 Witam.Jestem na etapie wykonywania ocieplenia podłogi, ogrzewania podłogowego, oraz samej "wylewki". Mam takie pytanie:Ile styropianu mam położyć, żeby nie wyszło za nisko, ani za wysoko? Od chudziaka do okna tarasowego mam 23 cmOtwory drzwiowe mają 228 cmWylewka ma mieć 5cm Ile mogę dać styropianu? Z tego co poczytałem, to najbardziej martwią mnie otwory drzwiowe. W rożnych źródłach różnie piszą, że 205, 206, 207,5 a nawet 210. O ile 3 pierwsze mnie nie martwią, to już 210 tak, bo jeśli dobrze liczę, to daje 18cm na styropian, ogrzewanie i jastrych. Jeśli się nie mylę to na styropian jest 11cm. Chciałbym dać około 15cm. Może ktoś na to fachowym okiem spojrzeć. Nie chcę zdawać się na 1 osobę - fachowca (albo i nie) od wylewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scotystudio 23.09.2017 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2017 Wybierz producenta drzwi - jeśli jesteś pewny z jakiej firmy chcesz. każdy ma inna wysokość ościeżnicy i do niej się dostosuj. Np. Porta ma 207cm docelowo. W projekcie miałem 210 to chłopcy doklejali 3cm kartonu.Wylewka pod podłogówkę powinna mieć trochę więcej grubości, ale to kto inny się wypowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts