dylatacja123 23.09.2017 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2017 Witam, niedługo w małym pomieszczeniu będę sam robił wylewkę anhydrytową Knaufa (ok 60mm z ogrz. podłogowym). Styropianu mam 2x10cm. Na wszelkich przekrojach taśma brzegowa jest od izolacji przeciwwilgociowej poziomej, tak więc u mnie potrzebna by była taśma min. 27 cm. Pomyślałem, że ułożę taśmę od drugiego poziomu, więc potrzebuję najlepiej 20 cm taśmy z folią. Niestety wszędzie jest tylko 8x150mm. Gdzie szukać wyższej i min te 8mm grubości? Druga sprawa to samoprzylepne plastikowe repery do wyznaczania poziomu. W paru miejscach o tym piszą ale nie mogę tego znaleźć albo to inaczej się nazywa. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 23.09.2017 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2017 Popełniasz błąd. Jak już ułożysz dwie warstwy styropianu, następnie folię w kratkę dla rurek ogrzewania podłogowego, to powinieneś przykleić do ściany i do foli w kratkę fartuch foliowy z pasem pianki dylatacyjnej. Ma być wykonane tak, aby stworzyć wannę dla wylewki anhydrytowej, która nie może zapłynąć Ci pod styropian. Tak wygląda pianka dylatacyjna z fartuchem foliowym. Pozdrawiam Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dylatacja123 24.09.2017 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 Popełniasz błąd. Myślę, że nie popełniam Wg mnie błąd, to dylatacja nad styropianem, dużo łatwiej wtedy o przepłynięcie anhydrytu do ściany. Poza tym fartuch od taśmy brzegowej daje się pod folię "z kratką". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 24.09.2017 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 Dylatacja jak najbardziej nad styropianem. W końcu styropian i pianka dylatacyjna to prawie takie same materiały. Ja fartuch od dylatacji przykleiłem do foli w kratkę zwykłą taśmą przylepną bo to tylko fastryga i aby nie zapłynął anhydryt. Widać na zdjęciach. Podpowiem, że piankę dylatacyjną montowałem do ściany na gorący klej aplikując go na piankę. PozdrawiamCezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 24.09.2017 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 (...) więc potrzebuję najlepiej 20 cm taśmy z folią. A sprawdzałeś w firmie Interchemall http://www.interchemall.com.pl/pl/ichbuild/tasmy-dylatacyjne/ Oferują również szerokości taśm 200 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dylatacja123 25.09.2017 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2017 (edytowane) A sprawdzałeś w firmie Interchemall Oferują również szerokości taśm 200 mm. Dzięki za odpowiedź. Mają ale niestety bez fartucha foliowego - ja jednak chciałbym z folią. Edytowane 26 Września 2017 przez dylatacja123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts