ajqju 24.09.2017 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 Witam,Zastanawiam się czy do obsadzenia prętów gwintowanych potrzebna kotwa chemiczna do betonu zarysowanego czy niezarysowanego? Nie mogę pojąć o co w tym chodzi. Proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 25.09.2017 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2017 Wózek bliżej przejazdu ("przedni") potrzebuje kotew do niezarysowanego, wózek dalej od przejazdu ("tylny") może wymagać tych do zarysowanego - wszystko zależy od użytego zbrojenia przy wylewaniu podstaw. W uproszczeniu różnice pokazuje rysunek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 30.10.2017 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2017 a jaka jest różnica naprężeń pomiędzy wózkiem przednim a tylnym? Na moje oko to zależnie od tego w którym położeniu jest brama siły działają podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 31.10.2017 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Adam, zastanów się Masz dwa słupki - zawsze jest dźwignia na tylny słupek (wyrywanie) oparta o przedni (nacisk) , oczywiście siły będą różne w zależności od położenia bramy. Największe zaraz po rozpoczęciu otwierania najmniejsza (lub wcale) w całkowitym otwarciu. Tak na moje oko, oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 31.10.2017 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Kotwy do betonu niezarysowanego, nie ważne czy śruba jest wyciągana czy ściskana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 31.10.2017 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 Przemo tylko kazdy ze slupkow jest przednim i tylnym w zaleznosci od tego w ktorym polozeniu jest brama. Obciazenie slupkow zmienia sie z gniecenia na rwaniebwnmiare przesuwu bramy. Tym samym te same typy sil i zblizone wartoaci dzialaja na obydwa wozki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 31.10.2017 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2017 No nie bardzo, moim zdaniem. W 2 poście opisałem o jakiej kolejności myślę. Przy prawidłowym rozłożeniu masy bramy sytuacja wygląda tak jak napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts