Cripex 24.09.2017 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 (edytowane) Wijacie. Wczoraj kupiłem termostat bezprzewodowy marki EMOS. Podobno montaż termostatu w piecu jest czynnością niesamowicie prostą i szybką. Patrzę na ten schemat i nie bardzo rozumiem co właściwie mam zrobić. Czym jest ten prostokąt w wariancie B na kablu N? Jak podłączyłem wedle mojego odczytania tego planu piec wyłącza się gdy nadajnik daje informację żeby go włączyć. Jak nadajnik daje informację żeby go wyłączyć wtedy piec zaczyna grzać. Załączam kilka zdjęć. Ja te dwa czarne przewody z pieca (z tej kostki po lewej stronie gdyż to jedynie je mam dotykać wedle instrukcji tego pieca) podłączyłem pod COM i NC. Zasilanie z 230v dałem na L. N podłączyłem pod N i zmostkowałem z drugim N. Edytowane 24 Września 2017 przez Cripex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teres1719510421 24.09.2017 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 Prostokąt, to urządzenie grzewcze (ew. wejście sygnałowe). Jeśli działa Ci na odwrót, to przewody z kotła podłącz pod COM i NO.Zasilanie podłącz pod L i dowolne N. Nic nie mostkuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cripex 24.09.2017 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 Teraz wszystko działa. Serdecznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts