otwarty3 24.09.2017 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 W jaki sposób fachowo przytwierdzić lakierowaną płytę MDF do tyłu szafek? Szatkować wkrętami tył szafek i przykręcać od środka? Czy jednak na jakiś klej/piankę montażową? Facet od kuchni nas olał, więc chciałbym to skończyć sam, ale nigdzie nie mogę znaleźć jak się to montuje. Zrobiłem zdjęcie tej płyty jak stoi nieprzytwierdzona. Z kuchennym pozdrowieniem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 24.09.2017 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 Najtaniej będzie przykręcić , Możesz użyć kleju piankowego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
otwarty3 24.09.2017 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 Dzięki za odpowiedź. Nie chodzi o to, żeby było najtaniej, tylko jak najbardziej fachowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 24.09.2017 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 Z czego są zrobione plecy korpusów do których będziesz montował blendy ? HDF 3mm czy płyta wiórowa 18mm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
otwarty3 24.09.2017 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 Z czego są zrobione plecy korpusów do których będziesz montował blendy ? HDF 3mm czy płyta wiórowa 18mm ? HDF 3mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 25.09.2017 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2017 HDF 3 mm takiej blendy nie utrzyma. Ja zrobił bym tak : - od środka korpusu zamontował bym kątowniki montażowe. Można typowo meblowe, plastikowe, można metalowe ocynkowane.- dostawiasz blendę, tak jak ma być. Pamiętaj aby zastosować listwę uszczelniającą na styku podłogi i blendy - zabezpieczy przed wilgocią np. poczas mycia podłogi.- ktoś ją dociska do korpusów a w tym samym czasie druga osoba od środka korpusu przykręca ją na kilka wkrętów do kątowników, bezpośrednio przez ten cienki HDF na plecach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 25.09.2017 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2017 Nie doczytałem " z tyłu szafek " , ja bym przykręcił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
otwarty3 25.09.2017 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2017 Mam trochę kątowników meblowych, więc chyba je wykorzystam. Dzięki wielkie wszystkim za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazwoj 28.09.2017 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 Ja mam zrobione to (jeszcze nie do końca) z płyty 18mm. Całość składa się z 2 połówek. Na zewnętrznych krańcach trzyma się to na 3 zawiasach z każdej strony, a od środka dane jest kółko podtrzymujące płytę, bo inaczej żaden zawias by tego nie utrzymał. Od góry pod blatem mam mikro uchwyty dane w niewidoczny sposób. Dzięki temu mogę sobie śmiało otwierać kuchnię od tyłu. A w narożnej szafce mam butlę z gazem i łatwo ją się wymienia dzięki temu. Od przodu w tej narożnej mam szufladę na kosz na śmieci. Na górze narożnej jest zlewozmywak. Taki układ kuchni trochę wymusił otwieranie od tyłu, ale dzięki temu mam wygodny dostęp do butli z gazem. P.S. kuchnię wykonywałem samodzielnie od podstaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts