MonkaD 24.09.2017 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2017 Witam. Mam małą kuchnię w bloku, nie mogę podłączyć okapu do szybu kominowego. Oglądam i oglądam i nie wiem, który rodzaj okapu wybrać, który jest praktyczniejszy ? Widzę też, że te kominowe mają światła montowane z przodu lub z tyłu, co jest praktyczniejsze ? Pozdrawiam, Monika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadek77 24.10.2017 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2017 Cześć, jako okap uchylny, rozumiem że miałby to być okap podszafkowy/teleskopowy? Jeżeli tak to cenowo na pewno wyjdzie taniej, zajmie mniej miejsca, natomiast jego moc wciągania powietrza jest z reguły bardzo niska od ok. 100-300m3/h. Okap kominowy to troszkę większy koszt, zajmuje więcej miejsca (teleskopowy można wkomponować w meble) natomiast jego moc jest o wiele większa niż w przypadku teleskopowego od ok 300 do nawet 1000 m3/h. Najlepiej wybrać taki, w którym światła możemy delikatnie regulować, wtedy nie musimy się zastanawiać czy światła z tyłu czy przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts