Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podłączenie kanalizacji do szamba

jakub_dw

Recommended Posts

Witam

Jestem na etapie kończenia indywidualnego projektu domu.

Chcielibyśmy niebawem zacząć starać się o pozwolenie na budowę.

W miejscowości, w której będę się budować, nie ma obecnie instalacji kanalizacyjnej.

Jest ona w tym momencie na etapie budowy.

Projekt (z 2012 roku) nie objął niestety naszej działki. Zaprojektowana kanalizacja kończy się jedną działkę przed naszą.

W Urzędzie Gminy powiedzieli, żeby złożyć do nich PZT (z zaznaczonym miejscem doprowadzenia przyłącza) z wnioskiem o dobudowanie kanalizacji do naszej działki.

Wnioski takie będą zbierane do pewnego momentu. Wtedy gmina podsumuje obecną budowę i wystąpi o dodatkowe fundusze na rozbudowę sieci (z dodatkowych wniosków).

W związku z tym jesteśmy obecnie zmuszeni do zaplanowania na naszej działce szamba.

W załączniku wrzucam PZT mojej działki. Bardzo Was proszę o poradę, czy mogę w taki sposób, jak zaznaczyłem kolorem czerwonym, poprowadzić przyłącze u siebie na działce. Patrząc na projekt kanalizacji, w taki właśnie sposób przyłącza na działkach inwestorów zostały poprowadzone.

z góry dziękuję i pozdrawam

Kuba

pzt-kanaliza-wycinek-page-001.jpg