ktl 25.09.2017 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2017 Witam serdecznie, przejrzałem sporo tematów odnośnie doboru papy pod gont i z całego tego chaosu informacyjnego dokonałem wstępnego wyboru Prosiłbym o skonsultowanie czy dokonałem dobrego wyboru bo wiele tematów przejrzanych przeze mnie było już stosunkowo starych a materiały na rynku szybko się zmieniają. Dach stawiany będzie w tym roku a docelowe pokrycie w przyszłym roku lub za dwa lata więc papa, która zostanie położona jako wstępne krycie musi bez szwanku przetrwać dwie zimy. Mój wybór padł na Gruby Werner PYE PV250 S52 Nie ukrywam, że istotnym czynnikiem była cena a powyższa akurat mieści się w akceptowalnym budżecie. Dach dwuspadowy 35 stopni.Docelowe pokrycie gontem, ale odnośnie modelu i producenta decyzji na razie nie ma. Z góry dziękuję za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 25.09.2017 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2017 Jak ma przetrwać 2 lata , to nie dziuraw jej zbytnio (papiaki pod zakładem) Resztę zgrzej. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktl 25.09.2017 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2017 Dziękuję, rozumiem że nie jest to zły wybór. Papiaki dokładnie tak były planowane - pod zakładem i zgrzane zakłady. Czy lepiej grzać po całości? Pod spodem najprawdopodobniej będzie sklejka 21mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts