brunet wieczorową 25.09.2017 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2017 Witam, sztachety będą mocowane do profili stalowych za pomocą śrub zamkowych M6 (A2 - stal nierdzewna). Od strony wewnętrznej ogrodzenia będzie nakrętka kołpakowa (też A2 stal nierdzewna). Dalej są schody... Nie mam jeszcze ani sztachet ani profili, ale zgodnie z obietnicami sztacheta ma mieć 26mm grubości, a profil stalowy 40mm. Idealnie pewnie nie będzie, plus minus 2mm zakładam rozjazd... Między sztachetę a profil dam podkładkę (grubość chyba 1,6mm). Łącznie te 3 elementy (sztacheta, podkładka, profil) dają 67,6mm. Jakiej długości powinna być śruba zamkowa? Są długości 70mm i 75mm. Pierwsza chyba będzie za krótka? Nakrętka złapie na długości 2,4mm - za mało. Albo i wcale nie złapie jeśli sztacheta będzie ciut grubsza... Nakrętka kołpakowa ma gwint bodajże 7mm długości. Teoretycznie śruba 75mm byłaby ciut za długa... A może dać 2 podkładki i wtedy taka śruba by była ok? Pozdrawiam,Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 11.10.2017 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2017 Witam, metalowe przęsło (ramę) chcą mi zrobić nie z profilu 40x40 mm, ale 40x20 mm. Czy to będzie stabilne? Grubość ścianki 2 mm. Mam wątpliwości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts