andreys 25.09.2017 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2017 Cześć, Czy ktoś miał już styczność z tymi oknami? Przez przypadek natknąłem się na informację o nich, ale nigdzie nie mogę znaleźć opinii, komentarzy itp. Pozdrawiam,Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo911 25.09.2017 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2017 Oglądałem wycinek demonstracyjny tego okna i wygląda całkiem nieźle.Z zewnątrz nakładka aluminiowa w dowolnym kolorze, a w wewnątrz drewno do wyboru: sosna, dąb lub meranti.Okna są ładne, bez dwóch zdań. Wyceniałem je w kwietniu i cena była 2,5 krotnie wyższa niż okna pvc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andreys 25.09.2017 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2017 A porównywałeś ceny do innych okien drewnianych czy tylko do PCV? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo911 25.09.2017 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2017 Nie miałem wyceny innych okien drewnianych. Zobaczyłem Innoview na targach i mnie zauroczyły, więc poprosiłem o wycenę.Wiem, że nie da się bezpośrednio porównać okien drewnianych i pvc, ale daje to jakiś obraz cenowy. Okna pvc raczej z tych dobrych i ciepłych. Generalnie jeżeli chodzi o pułap cenowy, to Innoview ma podobne ceny jak Internorm. Jedne i drugie bardzo mi się podobają, jedne i drugie raczej poza moim zasięgiem :/ Wracając do samych Innoview, to poprzeglądaj broszury i katalogi na stronie. Jest tam trochę informacji.Polecam też skontaktować się z Fakro i poprosić o spotkanie z doradcą. On pokaże "wycinek" okna i opowie coś o rozwiązaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 25.09.2017 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2017 Czym się to różni od HST, poza tym, że jest tu połączenie aluminium z drewnem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olo911 26.09.2017 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 HST/HS to po prostu okno tarasowe podnośno-przesuwne.Może być z pvc, alu czy drewna. Innoview to seria okien firmy Fakro wykonanych z drewna z aluminiową nakładką z zewnątrz.Są to różne okna: fix, uchylne, otwierane czy HS.Należałoby dodać, że ta nakładka z zewnątrz jest zintegrowana dość mocno z całym oknem, a nie tylko jest przyczepiona do drewna, żeby je chronić przed warunkami zewnętrznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andreys 26.09.2017 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 HST to jeden z typów okna, a Innoview to cała gama różnych typów. @olo911, jak będę miał oferty to porównam z tym co mam z Internormu, Gebauer, Urzędowskiego itp. i podzielę się wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts