Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pęknięcia na suficie

Recommended Posts

To co proponujesz to nie naprawa, a lepsze maskowanie popękań Jedyną zaletą to koszt i to dla sklepu, nie dla Ciebie. Na początek proponowałbym zaklajstrować przeznaczonym do tego akrylem, oczywiście jeśli sufit gładki . Jak po kwartale nie będą się poszerzać pojawiać nowe to proponuje konsultacje z fachowcem czy nie ma zagrożenia zawaleniem. Jeśli nie to sugeruję kasetony sufitowe. Sprawdzone w tysiącach mieszkań i rys spękań nie widać za nimi. Nawet jak powstaną nowe. tak czy siak koszty niższe o klej i siatkę

fizelina czyli tapeta z włókna szklanego szerokosci 1 m. I po kłopocie.

Super sprawa. Dzieki za info. Obejdzie się bez szlifowania gładzi i syfienia po całym domu. Tylko jedna kwestia mnie niepokoi. Jak wygląda połączenie kilku pasów takiej tapety ? Taką tapetę przykleja się na styk czy na zakład ?

Leczenie syfa pudrem... Jeśli pęka po zagipsowaniu tzn , że pracuje . Pytanie czy tylko strop czy cały dom (skoro pęknięcia są na wszystkich kondygnacjach)

Jest system spinania na klamry bądź pręty zbrojeniowe(to drugie to bardziej sciany) robi się tak na Śląsku (jeśli kogoś stać )w przypadku zapadających się budynków . Gdzieś było opisywane na forum . Robiłem tak ściany 6 lat temu do dziś ani śladu. Zabawy sporo i sporo syfu , ale jest pewniejsze , że chałupa się nie rozpadnie. Firmy się cenią i jest ich mało.

Leczenie syfa pudrem... Jeśli pęka po zagipsowaniu tzn , że pracuje . Pytanie czy tylko strop czy cały dom (skoro pęknięcia są na wszystkich kondygnacjach)

Jest system spinania na klamry bądź pręty zbrojeniowe(to drugie to bardziej sciany) robi się tak na Śląsku (jeśli kogoś stać )w przypadku zapadających się budynków . Gdzieś było opisywane na forum . Robiłem tak ściany 6 lat temu do dziś ani śladu. Zabawy sporo i sporo syfu , ale jest pewniejsze , że chałupa się nie rozpadnie. Firmy się cenią i jest ich mało.

Pęknięcia na każdym poziomie. W porównaniu do zdjęć które przysłałeś moje to są tylko ryski. Nie powiększają się. Pytam o rozwiązania , ponieważ klejenie styro + gladź to też dużo syfu. Dom mam wykończony. Mieszkam 7 rok. Problem brzydkiego sufitu zostaje a na wiosnę planuję malowanie i chciałbym się tego pozbyć.

Rozwiązanie z tapetą z włókna szklanego fajne , ale zastanawiam się czy wyjdzie ładnie i czy nie będzie widać połączeń.