majster17 25.09.2017 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2017 Wymieniam w domu grzejniki i muszę kupić nowe zawory i głowice termostatyczne do grzejników zasilanych bocznie. Jak się nazywa taki rodzaj zaworu i na co zwrócić uwagę przy zakupie? http://oi67.tinypic.com/20fovuf.jpg http://oi64.tinypic.com/ighslk.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 25.09.2017 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2017 (edytowane) To są zawory termostatyczne proste . Jeżeli instalacja nie będzie przerabiana to kup zawór prosty . Ważna jest jeszcze średnica , tego jednak na zdjęciu nie widać . Edytowane 25 Września 2017 przez mietek440 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majster17 25.09.2017 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2017 Pytanie może wydawać się głupie, ale jestem laikiem. Jeśli grzejnik ma gwint 1/2", to właśnie takiego zaworu mam szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 25.09.2017 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2017 Pytanie może wydawać się głupie, ale jestem laikiem. Jeśli grzejnik ma gwint 1/2", to właśnie takiego zaworu mam szukać? Dokładnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 26.09.2017 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 W uzupełnieniu - zawór na dolnym zdjęciu, to zawór odcinający (na nim widać średnicę 1/2cala), pamiętaj jeszcze o rodzaju gwintu od strony instalacji - potrzebujesz zawory z gwintem wewnętrznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mazaraki 03.05.2018 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 Witam Wszystkich Serdecznie.Zapytanie mam czy grzejnik łazienkowy widoczny na zdjęciach można spokojnie odłączyć.O ile zawór zasilający mogę zamknąć,to na powrocie nie jestem pewny.Wydaje mi się że,w środku jest filtr.Nie rozkręcałem go jeszcze a grzejnik chcę zdemontować.Woda jest jeszcze w instalacji.Pzdr i z góry dzieńkuję za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 03.05.2018 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2018 Spokojnie można odciąć zasilanie i powrót. Na powrocie masz zawór przekręcany płaskim wkrętakiem/śrubokrętem. Widoczna na zdjęciu śruba w położeniu rowka prostopadle do osi rurki to zawór zamknięty. Położenie rowka równolegle do osi /przepływu wody to zawór otwarty. Zawór najczęściej nie ma ograniczeń pozycji - kręci się w kółko, a śruba też czasem daje się wykręcić. Trzeba uważać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts