manfred1 26.09.2017 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 W styczniu tego roku wymieniłem wszystkie kaloryfery z starych żeliwnych na nowe typowe aluminiowe do bloku. Niestety z braku możliwości odłączenia pionu i spuszczenia wody była potrzeba mrozić rury i w ten sposób wymieniać. Trwało to dwa niecałe dni i wymieniono mi wszystkie. Zauważyłem jednak że góra kaloryferów grzeje w miarę mocno natomiast dól jest zdecydowanie zimniejszy. Próbowałem typowego odpowietrzenia czyli zakręciłem głowicę i spuściłem połowę szklanki wody przez odpowietrznik ale nic nie pomaga. Czy może mi ktoś doradzić co zrobić? Sprawa o tyle ciekawa że wszystkie kaloryfery tak mają. Mieszkanie typowy blok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 26.09.2017 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Masz zawory termostatyczne? Widać masz na tyle ciepło w mieszkaniu, że się zamknęły. Jakaś tam ilość ciepłej wody jest u góry grzejnika, reszta chłodniejszej - u dołu. Jeśli w domu nie jest Ci za zimno - nie ruszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts