mat2224 26.09.2017 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Witam, Ostatnio kupiłem zestaw prysznicowy. Wraz z zestawem otrzymałem zestaw kołków do montażu. W temacie wiercenia jestem zielony, stąd moje pytanie jakich wierteł użyć? Chodzi mi o rozmiar, ponieważ podejrzewam, że muszą to być wiertła do betonu. Załączam zdjęcie poglądowe i proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 26.09.2017 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Co na tym zdjęciu widać?Na kołku lub w instrukcji masz napisane jakiej średnicy są kołki.Możesz też zabrać kołki do pierwszego sklepu metalowego i tam Ci powiedzą co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 26.09.2017 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 żebys sobie płytek nie zepsuł jak bedziesz wiercił jak pojecia zielonego nie masz o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 26.09.2017 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2017 Generalnie zasada jest taka, że dziura musi być tej samej średnicy co kołek - co wydaje się całkiem logiczne mam nadzieję.Wiertła do betonu dadzą radę. I jak @Krzysiek99 pisze, jeśli nie wierciłeś nigdy wcześniej w płytkach to mogą popękać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.razniak89gmail.co 06.10.2017 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2017 (edytowane) Wszytko zależy też jaką masz płytkę, czy miękką terakotę czy też płytkę z domieszką gresu. Jeśli miękką to zwykłe wiertło do betonu wystarczy, i nie powinno Ci popękać jak będziesz delikatnie wiercić. Otwór powinien mieć podobną średnicę co kołek ( zmierz suwmiarką ) tak aby po wbiciu delikatnie młotkiem wszedł. Edytowane 6 Października 2017 przez [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts